Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„O oră de dirigenție lărgită!”

Vineri, la „Gojdu”

„O oră de dirigenție lărgită!”

Așa a catalogat dna inspector școlar Florina Făgădar întâlnirea pe care au avut-o, vineri (18 noiembrie 2011), elevii și dascălii din mai multe școli orădene cu reprezentanții Asociației victimelor accidentelor de circulație.

„Ora de dirigenție” s-a desfășurat (cu ușile închise) în sala festivă a Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea. La întâlnire au mai participat reprezentanți ai Poliției, Prefecturii și Inspectoratului Școlar.
 „Un prevenit este un salvat!”
L-am citat pe președintele Asociației, dl avocat Bogdan Petre, care ne-a îngrozit de-a binelea (fără ca CNA-ul să-și dea acordul, o să spună gurile rele)...
Vă vine să credeți că în perioada 1990 - 2010 în întreaga țară au murit în accidente de circulație 60.000 de persoane? „Populația unui oraș mediu”, după cum avea să concluzioneze, cu tristețe, distinsul președinte...
20 noiembrie - Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor rutiere
Fiind înainte de toate o activitate de prevenire a accidentelor de circulație din rândul copiilor și tinerilor, comisarii de poliție, dna Ioana Indrieș (de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității) și dl Claudiu Ciucle (de la Poliția Rutieră), au „bătut monedă” pe comportarea iresponsabilă în trafic, mai cu seamă a tinerilor, care din bravură și stimulați și de băuturile alcoolice consumate, se urcă la volan, chiar și fără să dețină permis de conducere, se aventurează în trafic producând victime, ei înșiși, fiind primii expuși! Punând punctul pe i, doamna comisar le-a spus liceenilor, verde în față, că nu cunosc și nu respectă regulile de circulație. Pe mulți i-a văzut traversând pe culoarea roșie a semaforului, declarându-i corigenți la circulație. Ori asemenea greșeli se răzbună, nu cu note în catalog, ci, din păcate, cu vieți pierdute și cu familii îndoliate, care rămân traumatizate pe viață. Pentru a fi și mai convingători, reprezentanții poliției au avut pregătite câteva filmulețe „dure” cu accidente de circulație în care cele dintâi victime au fost chiar tinerii iresponsabili aflați la volan, care, din varii motive, pierzând controlul volanului, s-au autoaccidentat, avariind autoturismele, ori producând accidente, au atentat la viața trecătorilor nevinovați.
Fiindcă pe 20 noiembrie se sărbătorește Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor rutiere, considerăm că acesta a fost și un semnal cât se poate de convingător pentru toți de a deschide ochii mari și a gândi de două ori înainte de a te aventura în nerespectarea regulilor de circulație! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „O oră de dirigenție lărgită!” 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 18 august 2019