Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 51 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 51 al revistei „OviDan”

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.
Numărul se deschide cu Consfătuirea națională a juriștilor din învățământul preuniversitar.

Cele trei știri (din pag. 2) vin de la Banca Transilvania – „Alege-ți serviciul SMS Alert!” Majorarea alocației de hrană și „Dăruiește un Crăciun!” În prima pagină de învățământ, despre succesul repurtat de Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita – premiul II pe țară (care înseamnă 10.000 de euro), acordat de Fundația Dinu Patriciu, în cadrul Galei Premiilor în Educație. În pagina Alma Mater, am relatat despre două dintre subiectele cuprinse pe agenda conferinței de presă a dlui rector, respectiv despre drd. ing Simona Bișboacă și produsele sale brevetate și despre Simona Trip – noul (pro)rector al studenților orădeni. În pagina Promovarea imaginii – astăzi, despre Departamentul de Matematică și Informatică al Universității din Oradea (cu cele cinci programe de licență și master, aprecieri, clasificări oficiale publicate: loc. III univ., loc I – Info, loc. IV – mate; Experiență remarcabilă de predare și cercetare în străinătate). În pagina Eveniment, trei informații: Vizita delegației din Republica Moldova, despre care ne scrie dl prof. dr. Ioan Horga – decanul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, despre Târgul educațional de vineri de la Universitatea Oradea; „Tu faci lista scurtă!” – consultare publică în rândul cadrelor didactice, organizată online de MECTS. La C.T. „Constantin Brâncuși”, după seara românească, Balul bobocilor... pentru partenerii francezi. În următoare pagină Eveniment - Moment aniversar: 20 de ani de școală electronică la Universitatea din Oradea și încă un eveniment de la Școala din Hidișelu de Sus. Dintre medaliații naționali ai site-ului www.didactic.ro ne-am referit la „O mare familie” (elevii Monicăi Toader – locul V pe țară)! Din succes în succes – cu dansatorii Ansamblului „Dacia”; în pagina Proiect, două relatări: Patru capitale europene, în patru ani (despre proiectul dnei profesor Stela Tăut, de la Școala „Nicolae Bălcescu”) și „Incursiune în sistemul de valori al lumii rurale” – proiect despre care ne-a vorbit dl prorector prof. dr. Barbu Ștefănescu. La Școala din Ceica, dl director Ioan Boț a avut din nou invitați remarcabili la Cercul de poezie „Ana Blandiana”: pe Ioan Moldovan, redactorul-șef al revistei „Familia” și Gheorghe Vidican, care și-a lansat volumul „Fluturi în tranșee”. A.D.O.R. – Asociația Down Oradea, România – a sărbătorit 20 de ani de la înființare. La Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu”, clasele primare au invitat la o activitate despre Bucuriile toamnei partenerii de proiect de la Grădinița nr. 22. În ultima pagină, trei relatări: „O oră de dirigenție lărgită” - la Gojdu, „Cutia de Crăciun” și „Dăruiește un Crăciun!”
Toate acestea, în 16 pagini de revistă, cu multe poze, la prețul de 2 lei. (Ovidiu DAN)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:46:07 Ora de vară a Europei de Est