Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Relații Internaționale și Studii Europene – performanță națională și internațională

Promovarea imaginii

Relații Internaționale și Studii Europene – performanță națională și internațională

Prezent la Târgul educațional, organizat (vineri, 25 noiembrie 2011) de Universitatea din Oradea, Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene, unul dintre cele mai eficiente, performante și dinamice din Universitate, ne-a prezentat oferta sa educațională.

Vorbim de trei programe de licență: Relații Internaționale și Studii Europene (specializare acreditată), Relații Internaționale și Studii Europenelimba de studiu engleză (specializare acreditată), Studii de Securitate (specializare autorizată). Aceste programe au ca principale obiective: înțelegerea de către studenți a fundamentelor procesului de construcție europeană; dezvoltarea accentuată a componentei pragmatice în pregătirea acestora prin cursuri referitoare la relațiile internaționale contemporane, economie mondială,  politici europene, relații transfrontaliere etc; asigurarea competențelor generale și specifice, care oferă studenților posibilități multiple de inserție pe piața muncii locală, regională, națională sau internațională. Abilitățile profesionale sunt extinse datorită pachetelor de discipline formative (managementul resurselor umane, tehnici de comunicare, secretariat și asistență managerială, finanțe-bănci etc), dar și de posibilitatea de a studia cel puțin două limbi străine și cele mai noi tehnici de comunicare în IT. Desigur, pregătirea profesională a absolvenților de licență este continuată în cadrul ciclului II de studii universitare, Departamentul  propunând patru programe de masterat în domeniul Relațiilor internaționale și studiilor europene.
Performanță națională
Performanțele studenților sunt susținute de un colectiv de cadre didactice, relativ tinere, care au reușit să exceleze în activitatea de cercetare. Rezultatele Exercițiului Național de Evaluare a Cercetării - ENEC publicate de curând de către echipa de management a proiectului strategic „Doctoratul în Școli de Excelență – Evaluarea calității cercetării în universități și creșterea vizibilității prin publicare științifică”, plasează activitatea științifică a colectivului din cadrul Departamentului pe primul loc la nivel național. Evaluarea a fost făcută de o echipă de experți români și străini după criterii care au vizat rezultatele obținute în activitatea de cercetare, mediul de cercetare științifică, recunoașterea în comunitatea academică, respectiv resursele financiare atrase în acest sens, acumulând un total de 77,5 puncte, din cele 100 posibile.
Vizibilitate internațională
Toate cadrele didactice ale Departamentului au beneficiat de-a lungul timpului de numeroase mobilități europene de predare sau formare, ceea ce contribuie la calitatea actului didactic în favoarea studenților. Aceștia din urmă beneficiază, de asemenea, de posibilitatea de a obține burse Erasmus de studiu - care contribuie la perfecționarea profesională - sau de plasament - care contribuie la îmbunătățirea abilităților practice. Departamentul are încheiate acorduri de colaborare cu peste 60 de universități de referință din majoritatea țărilor din Europa, încurajând participarea studenților la aceste schimburi de experiență, benefice și din perspectiva dezvoltării unor relații interumane și interculturale. (A.S. & Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Relații Internaționale și Studii Europene – performanță națională și internațională.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:20:57 Ora de vară a Europei de Est