Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

24 noiembrie - Ziua școlii la Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu”

Sanitari orădeni au descălecat în Cetatea lui Menumorut

24 noiembrie - Ziua școlii la Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu”

Joi, 24 noiembrie 2011, elevii și cadrele didactice de la Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea au sărbătorit „Ziua școlii” și a patronului spiritual.

Înainte să înceapă activitățile pe ateliere în săli, cabinete și laboratoare, elevii învățătoarelor Alina Firtean și Lavinia Cotro erau pe picior de plecare; așteptau să sosească, din moment în moment, preșcolarii grupei mari pregătitoare de la Grădinița nr. 22, partenerii lor de proiect (îndrumați de doamnele educatoare Marioara Bumb și Florica Balaj, precum și însoțitoarea Mioara Burcă). În cadrul proiectului „Istorie locală, cultură, tradiții și obiceiuri”, ei urmau să plece să viziteze Cetatea Biharia.
Concursuri, experiențe, scenete...
Preț de două ore, împreună cu doamna director Adina Cozma Cărăbaș și directorul adjunct, dna prof. Daniela Lascău, aveam să trecem în revistă multe dintre activitățile organizate de Ziua școlii; concurs interdisciplinar (română – geografie), pentru clasele a XII-a A și B, organizat de prof. Daniela Pruncuț, Gabriela Þiț; prof. Traian Nistor și Sorin Grecu au mobilizat clasele a X-a A,B,C,D, la un concurs de geografie; prof. Carmen Chiruc i-a provocat pe „bobocii” din a IX-a A,B,C la o „partidă” de engleză; în AEL 2 - moment Voiculescu și un concurs de fizică și matematică distractivă (activități puse la cale de prof. Gabriela Beleneș și Liana Ciobanca); plante și legume transformate artizanal (clasele a X-a B și D, prof. Georgeta Gug și Zorița Popa); experiențe fizice la clasa a VIII-a, prof. Balazs Ioan; activitate muzicală (cls. a VI-a, prof. Rodica Galea); concurs de chimie (patru clase de-a X-a, coordonați de prof. Ancuța Duluș și Daniela Lascău); scenetă – „Alcoolul nu te face mare” (a XI-a A, prof. Ancuța Duluș și Daniela Lascău); expoziții, la clasele de gimnaziu, coordonator, prof. Mariana Pădurean; „Mesajul meu antifumat” - patru clase de-a X-a A și B și a XI-a A și B; Chanson en francais - trei clase de-a IX-a A și C și a X-a A, prof. Crina Crăciun, Codruț Popa și Ana Maria Berdie; mai târziu, aceiași trei profesori (Crina, Codruț și Ana Maria) au realizat o comunicare interculturală, cu trei clase de elevi (a IX-a A, C și a X-a A); elevii cu CES din clasele a III-a și a IV-a au prezentat sceneta Dl Goe (coordonați de prof. Ligia Avram); cei mai mici școlari (din clasa I) și-au propus să iasă la Mc Donald’s împreună cu învățătoarea lor, Dorina Pașca; pentru gimnaziști, dl prof. de educație fizică și sport Nicolae Băcioiu a pregătit concursuri sportive; îndrumați de prof. Ciprian Zapota, elevii din a VII-a s-au întrecut în recitări; cincireii s-au distrat cu probleme distractive de matematică (sub „bagheta” dlui prof. Gheorghe Doboș); împărțiți în două grupe, elevii clasei a IX-a C (coordonați de prof. Larisa Groze) au apărut în două ipostaze: unii actori în cadrul scenetei „Vizită”, iar ceilalți ca și concurenți, participând la un concurs de TIC; elevi de-a X-a și a XII-a au acceptat provocarea lansată de prof. Forizs Francisc și Laslo Dalia de a se întrece în matematică distractivă. (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze (101 poze), accesați Galeria foto: 24 noiembrie  - Ziua școlii la Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu”.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:31:59 Ora de vară a Europei de Est