Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

24 noiembrie - Ziua școlii la Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu”

Sanitari orădeni au descălecat în Cetatea lui Menumorut

24 noiembrie - Ziua școlii la Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu”

Joi, 24 noiembrie 2011, elevii și cadrele didactice de la Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea au sărbătorit „Ziua școlii” și a patronului spiritual.

Înainte să înceapă activitățile pe ateliere în săli, cabinete și laboratoare, elevii învățătoarelor Alina Firtean și Lavinia Cotro erau pe picior de plecare; așteptau să sosească, din moment în moment, preșcolarii grupei mari pregătitoare de la Grădinița nr. 22, partenerii lor de proiect (îndrumați de doamnele educatoare Marioara Bumb și Florica Balaj, precum și însoțitoarea Mioara Burcă). În cadrul proiectului „Istorie locală, cultură, tradiții și obiceiuri”, ei urmau să plece să viziteze Cetatea Biharia.
Concursuri, experiențe, scenete...
Preț de două ore, împreună cu doamna director Adina Cozma Cărăbaș și directorul adjunct, dna prof. Daniela Lascău, aveam să trecem în revistă multe dintre activitățile organizate de Ziua școlii; concurs interdisciplinar (română – geografie), pentru clasele a XII-a A și B, organizat de prof. Daniela Pruncuț, Gabriela Þiț; prof. Traian Nistor și Sorin Grecu au mobilizat clasele a X-a A,B,C,D, la un concurs de geografie; prof. Carmen Chiruc i-a provocat pe „bobocii” din a IX-a A,B,C la o „partidă” de engleză; în AEL 2 - moment Voiculescu și un concurs de fizică și matematică distractivă (activități puse la cale de prof. Gabriela Beleneș și Liana Ciobanca); plante și legume transformate artizanal (clasele a X-a B și D, prof. Georgeta Gug și Zorița Popa); experiențe fizice la clasa a VIII-a, prof. Balazs Ioan; activitate muzicală (cls. a VI-a, prof. Rodica Galea); concurs de chimie (patru clase de-a X-a, coordonați de prof. Ancuța Duluș și Daniela Lascău); scenetă – „Alcoolul nu te face mare” (a XI-a A, prof. Ancuța Duluș și Daniela Lascău); expoziții, la clasele de gimnaziu, coordonator, prof. Mariana Pădurean; „Mesajul meu antifumat” - patru clase de-a X-a A și B și a XI-a A și B; Chanson en francais - trei clase de-a IX-a A și C și a X-a A, prof. Crina Crăciun, Codruț Popa și Ana Maria Berdie; mai târziu, aceiași trei profesori (Crina, Codruț și Ana Maria) au realizat o comunicare interculturală, cu trei clase de elevi (a IX-a A, C și a X-a A); elevii cu CES din clasele a III-a și a IV-a au prezentat sceneta Dl Goe (coordonați de prof. Ligia Avram); cei mai mici școlari (din clasa I) și-au propus să iasă la Mc Donald’s împreună cu învățătoarea lor, Dorina Pașca; pentru gimnaziști, dl prof. de educație fizică și sport Nicolae Băcioiu a pregătit concursuri sportive; îndrumați de prof. Ciprian Zapota, elevii din a VII-a s-au întrecut în recitări; cincireii s-au distrat cu probleme distractive de matematică (sub „bagheta” dlui prof. Gheorghe Doboș); împărțiți în două grupe, elevii clasei a IX-a C (coordonați de prof. Larisa Groze) au apărut în două ipostaze: unii actori în cadrul scenetei „Vizită”, iar ceilalți ca și concurenți, participând la un concurs de TIC; elevi de-a X-a și a XII-a au acceptat provocarea lansată de prof. Forizs Francisc și Laslo Dalia de a se întrece în matematică distractivă. (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze (101 poze), accesați Galeria foto: 24 noiembrie  - Ziua școlii la Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 29 noiembrie 2020

Poza zilei

Alina-Diana din Chicago


La Poza zilei de astăzi (sâmbătă, 28 noiembrie 2020), vă dăm un semnal, spunându-vă că Alina-Diana din Chicago a ajuns pe OviDan, dar nu singură, după cum puteți lesne deduce din imagine.
Vom reveni cu mai multe informații, poze și video din Chicago (în serial)!
(OviDan)