Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 52 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 52 al revistei „OviDan”

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.
Numărul se deschide cu sărbătoarea economiștilor la Universitatea din Oradea. Miercuri, 23 noiembrie 2011, cu ocazia „Zilei economistului și „Zilei Profesorului Economist”, la Universitatea din Oradea a avut loc sesiunea de comunicări științifice a doctoranzilor în economie, ediția a II-a, cu tema „România și provocările crizei economice. Răspunsul tinerilor economiști”.

În pagina 2 – trei știri de la Primăria Oradea și Banca Transilvania: Olimpicii premiați de municipalitate pleacă la Praga și Bratislava; Noul program de vizitare a Turnului Primăriei; Alege-ți serviciul SMS Alert de la Banca Transilvania!
În pagina Eveniment – În Oradea, Congregația „Don Orione” activează de 20 de ani; în pagina Alma Mater – Promovarea imaginii: Relații Internaționale și Studii Europene – performanță națională și internațională; marți, miercuri și joi, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” au avut loc trei manifestări: Întâlnire cu foști absolvenți, inaugurarea cabinetului fonic și acțiunea Consiliului elevilor, în cadrul campaniei de luptă împotriva violenței; „Ziua școlii” la Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu”; joi, la Cetatea Biharia: protagoniștii - elevi de Gr. Șc. Sanitar „Vasile Voiculescu” și partenerii lor de proiect de la Grădinița nr. 22; în paginile din mijlocul revistei – Târgul de ofertă educațională de la Universitate (un fotoreportaj cu 12 poze); în pagina 10 – Târgul de jucării de la Casa de Cultură a Sindicatelor, organizat de Asociația Pro Bambini (cu șase poze); Iulia Ursuța și foștii săi colegi de clasă s-au întâlnit cu fosta lor învățătoare (prof. Maria Duma), la 10 ani de la absolvire; elevii clasei a II-a B, de la C.N. „Iosif Vulcan” și-au prezentat portofoliile; miercuri, Târgul de jucării al „pedagogiștilor” orădeni; elevi și cadre didactice din Marghita și Oradea au făcut o excursie la Auschwitz; vineri, de Ziua Internațională de Combatere a Violenței, elevi și dascăli de la liceul german au organizat o acțiune stradală; la fel au făcut și elevii și dascălii ciclului primar de la Școala cu clasele I-VIII nr. 11; la Hidișelu de Sus s-a sărbătorit Ziua Internațională a Toleranței; doamna prof. Adina Goman de la Școala cu clasele I-VIII din Drăgești a pus de un proiect educațional, intitulat „Festivalul iernii”, iar la Școala „Dacia” a avut loc diseminarea proiectelor SNAC.
Acestea au fost activitățile consemnate în cele 16 pagini ale revistei „OviDan” nr. 52. (Ovi Dan)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:13:27 Ora de vară a Europei de Est