Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Viitorul copiilor - prioritatea noastră”

2011 – Anul European al Voluntariatului și la Nucet

„Viitorul copiilor - prioritatea noastră”

Sub genericul „Educație și voluntariat” (a XII-a ediție a Festivalului Național al Șanselor tale), în Săptămâna educației permanente, la Școala cu clasele I-VIII din Nucet s-au desfășurat, în perioada 5 – 9 decembrie 2011), activități de voluntariat.

Săptămâna a debutat cu dezbaterea „Viitorul copiilor - prioritatea noastră”, când doamna profesoară Benchiș Mihaela în colaborare cu o parte din elevii claselor V - VIII au încercat să sensibilizeze comunitatea locală și nu numai, cu privire la rolul în asigurarea educației, a îngrijirii și a protecției copilului, evaluarea activității concretizandu-se prin realizarea de afișe, broșuri și un clip publicitar.
 „De la copii adunate și înapoi la copii date” a fost o altă activitate de voluntariat care a constat în donații de jucării sau haine, unde coordonatorul SNAC – institutor Bota Ioana Rodica -  a reușit să sensibilizeze elevii școlii față de persoanele care au probleme de sănătate sau o situație materială și financiară precară.
În parteneriat cu Centrul Medico- Social din orașul nostru, doamna profesoară Bodenciu Florina a organizat la sala de sport a orașului activitatea „Jocul – bucuria copiilor”. La această activitate persoanele cu dizabilități psihice de la Centrul Medico – Social Nucet au participat alături de elevii școlii la activitățile propuse dovedind perspicacitate și empatie.
„Micii artiști” și „Mâini îndemânatice” sunt alte două activități care au avut ca finalitate comercializarea în scopuri caritabile a produselor realizate de copii sub îndrumarea doamnelor învățătoare Lup Dorica și Boc Claudia.
Nu în ultimul rând dorim să mulțumim elevilor, cadrelor didactice de la școala noastră și tuturor colaboratorilor. (director, Mirela Liliana Meza)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Viitorul copiilor - prioritatea noastră”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019