Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Mesajul de suflet al economiștilor pentru dascălii lor, înainte de Crăciun

Sub semnul excelenței

Mesajul de suflet al economiștilor pentru dascălii lor, înainte de Crăciun

An de an, în prag de sfinte Sărbători, economiștii orădeni s-au obișnuit, potrivit bunelor rânduieli instituite de profesorul de religie, dna Aurica Cifor, să deschidă și să bucure sufletele colegilor - profesori cu momente artistice de adâncă și sinceră emoție.

La un astfel de moment înălțător, aveam să asistăm miercuri (21 decembrie 2011). Profitând de consiliul profesoral, Moș Crăciun și asistentele sale au împărțit daruri dascălilor economiști, invitându-i în hol, unde artiști de artiști, îndrumați de doamnele profesor Aurica Cifor, Alice Scarlat și doamna maistru instructor Lungu Ibolya, le-au pregătit un program special de Crăciun.
„Hristos, în sufletele noastre”
Manifestarea a însemnat încununarea unui buchet de activități derulate în cadrul proiectului educațional „Hristos, în sufletele noastre”.
Dramatizând un colind de Crăciun, actorii scenetei ne-au oferit un caz și o pildă, spre a reflecta la atitudinea pe care ar trebui s-o avem în relație cu semenii, și cu atât mai mult cu cei apropiați. Dumnezeu nu iubește avarii, egoiștii, oamenii fără suflet, dar nici ei nu se pot bucura de „averea” lor, dacă nu-și deschid sufletul și punga...
Mesajul Crăciunului a fost apoi preluat și amplificat de colindătorii dirijați de doamna profesor Alice Scarlat, care ne-a surprins cu noi calități și competențe didactice.
Colindătorii ne-au plimbat prin „arealul” magnific al colindelor, exprimate în diferite limbi europene, costumați adecvat și având harul de a sensibiliza...
Așa încât, la final, dl director, prof. dr. Răzvan Vonea, s-a văzut nevoit a acorda diplome de excelență, deopotrivă, celor trei îndrumători, dar și elevilor-artiști care ne-au încântat cu un program demn de un show de televiziune.
„Pe lângă ceea ce ați văzut astăzi aici, proiectul nostru, derulat în perioada noiembrie-decembrie 2011, a cuprins încă două secțiuni: realizarea de decorațiuni de Crăciun și icoane pe sticlă, precum și acțiuni caritabile. Am fost la Mănăstirea Bic (din județul Sălaj) cu alimente și bani pentru azilul de bătrâni și căminul de copii, ne-a declarat doamna profesor Aurica Cifor.
rbătoarea Crăciunului e o bucurie pentru toți, dar mai cu seamă pentru familie. Suntem fericiți atunci când putem împărtăși bucuria Nașterii Domnului cu cel de lângă noi. Omul rău, omul zgârcit nu poate fi fericit. Sărbătoarea Nașterii Domnului este un prilej de a ne trezi din superficialitatea lumii cotidiene. Colindele sunt un prilej extraodinar de a ne trezi și a intra în atmosfera de sărbătoare”, a conchis doamna profesor.
Și elevii din proiect (a IX-a F, B,C; a X-a D,A, B,C, E și F; a XI-a A,C și D; a XII-a D) au dăruit cu dragoste icoane unor elevi și profesori, ca recunoștință pentru implicarea în proiecte. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Mesajul de suflet al economiștilor pentru dascălii lor, înainte de Crăciun. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020