Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Două manifestări caritabile reușite, pentru sprijinirea lui Ștefănuț și a Roxanei

Clubul Leo „Black Eagle” Oradea a organizat

Două manifestări caritabile reușite, pentru sprijinirea lui Ștefănuț și a Roxanei

Clubul Leo „Black Eagle” Oradea a reușit să finalizeze cu succes acțiunile lunii decembrie.
Mulțumim din suflet tuturor celor care ne-au fost alături la organizarea evenimentelor cât și celor care au făcut donații.

„Când îngerii se țin de mână…”
Spectacolul „Când îngerii se țin de mână…” a avut loc în data de 22 decembrie și a fost prezentat de Mihai Marinău și Alexandra Ruge (membri Leo).
La acest eveniment, ne-am bucurat de sprijinul necondiționat al doamnei profesoare Angela Popescu -  coordonatoarea spectacolului, și al profesoarelor de la Liceul de Artă Oradea: Aurica Bonțu și Adriana Pop. Momentele de hip-hop au fost oferite de  trupa M&Q Future (în componența căreia intră și cinci membre Leo „Black Eagle”: Cristina Pandrea, Alexandra Simion, Patricia Pelea, Andreea Pantiș și Ștefana Popescu) și alte două trupe: M&Q Babies și M&Q Kids (toate îndrumate de cunoscutul coregraf Cosma Lennon Mihuț).
În cadrul spectacolului am reușit ca pe lângă ajutorul material, să-i transmitem lui Ștefănuț și o mare parte din energia noastră pozitivă.
Membrii Clubului Leo „Black Eagle” Oradea s-au prins în „hora îngerilor” alături de tinerii artiști: Ionuț Purge, Anca Pavel, Roxana Buzle, Alexandra Paina, Oana Pelea – președintele Clubului Leo „Black Eagle”, George Avram, Lavinia Chifor, Alin Timuț, Cristina Romocea, Mihaela Popa - membră Leo, Claudia Gui, Vlad David, Denisa Oprea, Alina Roșca, Nicolae Mănăilă și Cezara Diță.
Cu ocazia spectacolului „Când îngerii se țin de mână…” am reușit să adunăm suma de 4.670 de lei, virată în contul lui Ștefănuț, cu speranța că dragostea noastră materializată astfel îi va fi de folos în lupta cu leucemia.
„Nu fi singur de Crăciun!”
Roxana are și ea nevoie de ajutor material pentru a beneficia de tratament adecvat în lupta cu aceeași boală necruțătoare. Cu ocazia petrecerii caritabile „Nu fi singur de Crăciun!” și a  „probei Leo” din cadrul Balului bobocilor de la C.N. „Mihai Eminescu”, am strâns suma de 3.850 de lei, sumă virată în contul Roxanei. 
În organizarea acestor acțiuni, ne-am bucurat de facilitățile oferite de localul „Fashion Lounge”, dar și de sprijinul  Consiliului elevilor de la C.N. „Mihai Eminescu”.
Un rol deosebit de important în organizarea acestor evenimente l-au avut membrii Leo: Patrick Papp și Alexandra Simion (vicepreședinți), Mihai Marinău (director de programe), Rinalda Taloș și Cristina Pandrea.
Dorim să mulțumim mass-media locale, dar și tuturor celor care au fost alături de noi, sprijinindu-ne pe parcursul întregului an  2011!
Tuturor orădenilor le dorim un An Nou fericit, cu sănătate, pace, iubire și multe împliniri!
Oana PELEA - președintele Clubului Leo „Black Eagle” Oradea

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 08:38:00 Ora de vară a Europei de Est