Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Începe Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor

Marți, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș

Începe Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor

Marți, 10 ianuarie 2012, Palatul Culturii din Târgu-Mureș va găzdui cu începere de la ora 10.00, deschiderea oficială a Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor, eveniment care prefațează lucrările adunării ce are loc în perioada 9-13 ianuarie 2012, la Târgu-Mureș.

Sunt așteptați să participe ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, domnul Daniel Petre Funeriu, doamna secretar de stat Oana Badea, dar și alte oficialități centrale și locale, respectiv invitați speciali.
La Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor de la Târgu-Mureș participă reprezentanți ai consiliilor județene ale elevilor din toată țara și din municipiul București, câte 4 delegați pentru fiecare județ, însoțiți de profesori coordonatori.
Adunarea Generală este centrată pe alegerile pentru funcțiile de conducere ale Consiliului Național al Elevilor. Momentul va fi deschis de prezentarea obiectivelor Adunării Generale, a raportului președintelui Consiliului Național al Elevilor și a candidaturilor pentru funcția de președinte.
Alegerile vor fi transmise live pe platforma WEDU.ro atât text, cât și prin streaming video. De asemenea, toți cei de acasă vor avea posibilitatea să urmărească ce se întâmplă la Târgu-Mureș pe parcursul Adunării Generale în timp real, pe conturile de Twitter și Facebook ale WEDU.ro, platforma oficială a Consiliului Național al Elevilor.
„CNE ar trebui să fie mai funcțional în 2012”
Programul Adunării Generale cuprinde ateliere și dezbateri menite să vină în întâmpinarea nevoilor actuale ale reprezentanților Consiliului Național al Elevilor. În prima zi, elevii își vor face auzită vocea în cadrul unei dezbateri pe tema „CNE ar trebui să fie mai funcțional în 2012”, după modelul Karl Popper, organizată de ARDOR (Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică). Miercuri, 11 ianuarie, este alocată atelierelor de lucru ale delegaților, facilitate de către formatorii Consiliului Național al Elevilor, în coordonare cu elevi, profesori coordonatori și elevii seniori ai Consiliului.
Joi, 12 ianuarie, participanții vor încheia lucrările Adunării Generale cu decizii, după care vor putea să se bucure de un program outdoor pe Platoul Costești, facilitat cu sprijinul voluntarilor de la Cercetașii României. Seara, aceștia își vor da întâlnire la Gala Consiliului Național al Elevilor. Vineri, 13 ianuarie, programul include evaluarea Adunării Generale, o sesiune de concluzii și o planificare a întâlnirilor viitoare ale Consiliului Național al Elevilor.
Cristian Ghingheș,
Biroul de presă al Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor
Delegația județului Bihor
Delegația Consiliului Județean al Elevilor din județul Bihor va fi alcătuită din: Andrei Novac – președinte al C.J.E. Bihor și al Consiliului Regional al Elevilor Nord-Vest, Domokos Carla Cinthia – secretar al C.J.E. Bihor, Han Denisa - avocatul elevului al C.J.E. Bihor, Lukacs Mark-Christopher - vicepreședinte al C.J.E. Bihor, împreună cu dl prof. Ioan Cadar – consilier educativ, profesorul coordonator.
Din partea județului nostru va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Național al Elevilor, Andrei Novac – președinte al Consiliului Județean al Elevilor Bihor și al Consiliului Regional al Elevilor Nord-Vest.
(Alexandra Lăcătuș – director Departament informare, formare și mobilitate al C.J.E. Bihor)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Începe Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor.

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 08:37:50 Ora de vară a Europei de Est