Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Grupul pentru drepturi studențești dorește o nouă ordine!

O alternativă la sistemul clasic

Grupul pentru drepturi studențești dorește o nouă ordine!

Grupul pentru drepturi studențești este format din studenți voluntari, dornici să contribuie la o dezvoltare adecvată a tinerilor care pătrund în mediul universitar, alineată la nivel european.

Grupul s-a născut din dorința de a oferi studenților o alternativă la sistemul clasic în care studenții senatori reprezentau mai mult interesele facultății decât pe cele ale studenților, datorită modului adesea netransparent în care aceștia erau aleși. Alternativa va avea la bază un program clar ce urmează a fi implementat odată cu alegerea membrilor grupului în Senatul Universității din Oradea. Candidatura și munca în echipă este singura care poate apăra drepturile studenților grav afectate de Legea Educației Naționale (nr.1) pentru că împreună suntem mai puternici și putem realizat multe proiecte benefice.
Considerăm că a sosit momentul unei noi generații de lideri studențești, o generație care să creeze noi proiecte, mai actuale și mai apropiate de problemele colegilor noștri, dar și una mult mai agresivă atât de necesară vremurilor în care trăim. Pentru noi ar fi o onoare să reprezintăm studenții Universității din Oradea și să avem șansa de a ne implica în rezolvarea problemelor tinerilor din această comunitate.
Principalele direcții ale mandatului nostru:
1. PROMOVAREA EDUCAÞIEI CENTRATĂ PE STUDENT, în care studentul este centru universului educațional, profesorii și personalul auxiliar trebuind să ajute și să coordoneze studentul pentru o carieră de succes în viitor!
2. Promovarea unor hotărâri de Senat prin care Orarul și programul de la secretariat să fie în interesul studentului nu al profesorului și/sau al secretarelor. STUDENTUL DIN SENAT VA FI VOCEA STUDENÞILOR PE CARE ÎI REPREZINTĂ.
3. Urmărirea respectării drepturilor studenților, stabilite de reglementările interne și naționale și informarea continuă și în timp cât mai scurt a studenților asupra acestora.
4. Consolidarea relațiilor cu Federațiile Naționale Studențești și alte centre universitare naționale și internaționale.
5. Organizarea de evenimente studențești gen STUDFEST, săptămâni științifice, cercuri studențești, cluburi tematice și multe alte activități.
6. Consolidarea legăturilor cu autoritățile locale în vederea obținerii de avantaje și beneficii, precum:
- reduceri la spectacole de teatru, filarmonică, competiții sportive,
- înființarea Casei de Cultură a Studenților din Oradea, înființarea Clubului Studențesc etc.
7. Întărirea relațiilor cu mediul economic privat local și regional, în vederea facilitării accesului la sponsorizări pentru proiectele sau activitățile studentești propuse și alte beneficii (negocierea de reduceri la intrarea în ștranduri, piscine sau spa-uri, săli de fitness și aerobic).
8. Îmbunătățirea relațiilor cu mass-media locală și națională.
Lista studenților pe care o susține GDS
Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării - Roland OLAH
Facultatea de Științe Economice - Răzvan Lucian TAU
Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică - Ștefan-Radu MAGDA
Facultatea de Litere - Andra-Maria NISTOR
Facultatea de Protecția Mediului - Ionuț COMAN, Adrian BENEA
Facultatea de Arte - Răducu-Theodor ȘERBĂNESCU
Facultatea de Medicină și Farmacie - Lucia Raluca ARDELEAN
Faculatea de Științe Socio-Umane - Alexandra PUȘCAȘ
Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației - Romeo Vasile FILIP
Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrial - Gabriel CHEÞIU
Facultatea de Teologie Ortodoxă „episcop dr. Vasile Coman” - Constantin PASCARIU
Facultatea de Științe - Adina Nicoleta POP
Facultatea de Geogafie, Turism și Sport - Ștefan BAIAS (Răzvan TAU)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 18:29:59 Ora de vară a Europei de Est