Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Doi regi și trei regine...

„Maratonul lecturii” - ed. a IV-a, cu

Doi regi și trei regine...

Peste 50 de cititori s-au lansat la cea de-a patra ediție a „Maratonului lecturii” în cursa de urmărire pentru cucerirea înaltelor titluri de Rege și Regină a lecturii, concurs de lectură, inițiat și organizat de patru ani, consecutiv, de Secția de copii și tineret a Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” din Oradea.

Maratonul a fost coordonat și la actuala ediție de șeful secției, bibliotecar dr. Mariana Barna, împreună cu întregul colectiv al secției: Adelina Boga, Mariana Stoica și Simona Corbu; din partea secției maghiare, concursul a fost coordonat de directorul adjunct, dna Tavaszi Hajnal.
15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale
Și pentru că ziua de naștere a Poetului nepereche, 15 ianuarie, a devenit mai nou Ziua Culturii Naționale, evenimentul de vineri (13 ianuarie 2012) de la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” s-a înscris în coordonatele Zilei Culturii Naționale, după cum aveam să aflăm de la managerul instituției, dna prof. Ligia Mirișan; cartea fiind „acel univers, acea cetate în care ne putem regăsi cu toții”, după cum avea să sublinieze Domnia sa.
Tot în „cetitul” cărților aveau să se refugieze, timp de un an, și cei 50 de concurenți, iar acum urmau să-și primească răsplata. Trebuie să precizăm faptul că respectivele cărți (selectate de organizatori pentru „Maratonul lecturii”) nu s-au regăsit pe lista lecturilor obligatorii ale școlarilor, deci nu s-au confundat cu acestea.
Înainte de înmânarea celor 19 premii și mențiuni, organizatorii au purtat un dialog cu concurenții pentru a afla care au fost motivele care i-au determinat să se înscrie la concurs, de unde s-au informat și mai cu seamă care este marele câștig al înrolării lor în plutonul celor mai activi cititori ai secției.
Oana, Patricia și Orsolya – regine, Paul și David – regi
Înaltele titluri de regi și regine ale lecturii au fost cucerite la actuala ediție de: Paul Samuel Burcă (din clasa a IV-a A, de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” - înv. Mihaela Olimpia Bodea), cu 37 de cărți citite, respectiv, Toth-Budai David Jonathan (de la Școala „Nicolae Bălcescu”), cu 20 de cărți citite; reginele se numesc: Oana Carmen Olaru (din clasa a V-a C de la Colegiul Național „Iosif Vulcan”), cu 43 de cărți citite; Patricia Bianca Scorțe (din clasa a VII-a C, de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia”, diriginte, prof. Anca Fetea), cu 41 de cărți citite, respectiv Horvath Orsolya (de la Liceul Teologic Reformat „Lorantffy Zsuzsanna”), cu 10 cărți citite; cele trei premii I au fost obținute de: Ionuț Olaru (de la Școala din Sîntandrei), Tecsi – Murgui Renata (Șc. „N. Bălcescu”), respectiv Jaczko Timea (de la fosta Șc. „G. Coșbuc”); patru premii II: Emilia Pop (Lic. de Artă) și Ștefan Olaru (Șc. din Sîntandrei), respectiv Nagy Adam-Zoltan și Batori Boglarka (de la fosta Șc. „G. Coșbuc”); două premii III – Anda Pogăceanu (Șc. „N. Bălcescu”), respectiv Torok Orsolya (fosta Șc. „G. Coșbuc”); s-au mai acordat cinci mențiuni, obținute de: Carla-Beatriz Bunta (Șc. „Dacia”), Julia Anamaria Leac (C.N. „I. Vulcan”), Ruxandra Bodog (Șc. „Oltea Doamna”), Adela Ioana Maxim (Lic. Teologic Baptist „Emanuel”) și Patricia Balotă (C.N. „I. Vulcan”).
Anunțând cea de-a V-a ediție a „Maratonului lecturii” (care va debuta în luna februarie), doamna bibliotecar dr. Mariana Barna a poftit în scenă protagoniștii momentului artistic: pe Carina Pantea (din clasa a IX-a) de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul; eleva pregătită de prof. Edit Preoteasa a prezentat un număr de gimnastică artistică, iar Diana Toader și David Gorgan, de la Eco Școala „Avram Iancu” (înv. prof. Stelieana Cârciumaru) ne-au încântat cu un buchet de dansuri de societate, pe care le-au învățat cu îndrăgitul lor instructor, Florin Culda. (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Doi regi și trei regine...

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 22 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!