Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ad Hoc prezintă „Hibernal” la Clubul Þăranului

Miercuri, la București

Ad Hoc prezintă „Hibernal” la Clubul Þăranului

Miercuri, 18 ianuarie 2012, de la ora 20, la Clubul Þăranului, trupa transilvăneană Ad Hoc aduce un strop de iarnă bucureștenilor văduviți de zăpadă în acest an, cu spectacolul „Hibernal”.

Vor fi cavaleri, menestreli, trubaduri, iele și domnițe, într-o poveste de spus la gura sobei. Vornicul introduce în scenă personajele. Ielele dansează. Trubadurii încălzesc atmosfera cu instrumentele lor. Muzica ne transpune în alte vremi, în care viața curgea altfel, în care oamenii căutau în muzică balsam pentru sufletele rănite de dragoste, făceau declarații de amor sau se îmbărbătau să plece la lupta vitejească.
Vitejii de la Ad Hoc au bătut întreaga țară ca să ajungă la Clubul Þăranului. Vin din Transilvania, sunt fie studenți, fie absolvenți ai facultăților de muzică și au ales stilul medieval pentru melodicitatea sa, care face bine la inimă. În spectacol vor avea ca invitate speciale dansatoarele de la Irish Way și pe Petra Acker, o solistă cu un timbru foarte special, care a acceptat pentru prima dată să iasă din zona jazz/rock în care excelează.
Show-ul „Hibernal”, un concept Ad Hoc, îmbină elemente de recuzită și costume din vremea domnițelor și a cavalerilor, cu muzică de inspirație medievală, într-o atmosferă de iarnă.
Ad Hoc se prezintă pentru a doua oară în fața publicului bucureștean, după ce anul trecut s-a făcut remarcată în turneul „St. Patrick’s Day Tour”, alături de trupa irlandeză Coras. Portofoliul trupei include o colaborare cu cimpoierii de la Bordo Sarkany Regizene Rend, participări la festivaluri de diferite tipuri. Ad Hoc este singura trupă medievală din România invitată atât pe scene de specific, cât și pe scene mainstream.
Puteți vedea și asculta Ad Hoc, aici:
Skudrinka - http://www.youtube.com/watch?v=Loj_lhtNZ7s
The Rights of Mans - http://www.youtube.com/watch?v=A6mH4KSW7Hg.
Puteți susține Ad Hoc, aici: https://www.facebook.com/AdHocMedieval (Gabriela David)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 15:59:39 Ora de vară a Europei de Est