Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Sunt foarte mândru de prestația noastră de la Târgu Mureș”

Impresii de la Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor

,,Sunt foarte mândru de prestația noastră de la Târgu Mureș”

Vineri, s-a încheiat Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor, desfășurată la Târgu Mureș în perioada 9-13 ianuarie 2012.

Județul Bihor a fost reprezentat de o delegație alcătuită din: Novac Andrei (președinte CJE), Lukacs Mark (vicepreședinte CJE), Domokos Carla-Cinthia (secretar CJE), Han Denisa (avocatul elevului) și profesorul consilier Cadar Ioan.
Sarcina cea mai importantă a participanților a fost aceea de a alege membrii noului Birou Executiv al Consiliului Național al Elevilor. În funcția de președinte al CNE a fost ales Petre Andrei, din județul Constanța, secretar general al departamentului de relații interne - Răzvan Azamfirei, din județul Mureș, iar secretar general al departamentului de relații externe - Epure Giorgiana, din județul Sibiu.
Alegerile au putut fi vizualizate live de cei de-acasă pe platforma oficială a consiliului, WEDU.ro, iar noutățile au fost postate în timp real și pe conturile de Twitter și Facebook ale WEDU.ro
În prima zi, delegații și-au făcut auzită vocea în cadrul unor dezbateri pe tema „Consiliul Național al Elevilor ar trebui să fie mai funcțional în 2012”; o dezbatere după modelul Karl Popper, organizată de ARDOR (Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică).
 Marți a avut loc deschiderea oficială a Adunării Generale, unde au ținut discursuri doamna secretar de stat Oana Badea și alte oficialități centrale și locale, precum și invitați speciali.
 Miercuri a fost ziua alocată atelierelor de lucru ale delegaților elevi; s-a lucrat la strategia CNE pentru 2012, la revizuirea regulamentului, prilej cu care au fost propuse proiecte naționale; atelierele au mai vizat probleme ale comunicării interne și externe, ale structurilor suport (formatori, seniori, profesori coordonatori) și traininguri.
 Joi s-au votat hotărârile luate în cadrul atelierelor de lucru, după care elevii s-au bucurat de activități outdoor, precum: vizitarea centrului istoric al orașului și a grădinii zoologice.
 Vineri, după o evaluare generală și o prezentare a concluziilor, delegațiile s-au îndreptat spre casă, urmând să se pună pe treabă.
Vocea delegaților bihoreni  
Membrii delegației noastre ne-au împărtășit impresiile:
 ,,Sunt foarte mândru de prestația noastră de la Targu Mureș. Pot afirma faptul că mă simt mulțumit de modul în care au decurs lucrurile și sunt onorat că am avut ocazia de a reprezenta elevii bihoreni. Mulțumesc tuturor celor care cred în potențialul meu” - Andrei Novac, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Bihor.
 ,,A fost o săptămână plină, în care am reușit să îmbinăm utilul cu plăcutul. Am cunoscut oameni noi, am legat noi prietenii, dar am și muncit realizând scheletul de lucru al programului pe 2012. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că m-am simțit ca într-o familie mare și unită” - Han Denisa, avocatul elevului al Consiliului Județean al Elevilor Bihor.
,,Am rămas profund impresionată de organizarea Adunării Generale de la Târgu Mureș. În urma acestei întâlniri am căpătat mult mai multă experiență și am învățat lucruri noi. Cel mai interesant este faptul că am făcut parte din atelierul de comunicare externă, care se ocupă de modul de promovare a consiliului și de abordarea problemelor jurnalistice. Pot spune că a fost o experiență extraordinară” - Domokos Cinthia, secretara Consiliului Județean al Elevilor Bihor.
 ,,Adunarea Generală a fost o experiență extraordinară. În ciuda programului încărcat și a stresului provocat de neîncetata dorință de a face față provocărilor, s-au închegat prietenii. Am pornit spre casă cu mult mai multă experiență și cu mai mare respect față de oamenii ce sprijină educația și lucrul bine făcut” - Lukacs Mark, vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor Bihor.
,,Eu cred în școala românească și în elevii pe care îi formează. Consiliul Național al Elevilor este o dovadă” - Ioan Cadar, profesor coordonator al Consiliului Județean al Elevilor Bihor.
În concluzie, în urma acestei experiențe, Andrei, Denisa, Cinthia și Mark sunt mult mai încrezători în propriile forțe. Ei vin acasă cu un bagaj de cunoștințe mult mai bogat, cu noi deprinderi și idei inovatoare. Poate că cel mai important lucru pe care l-au realizat este schimbul de experiență pe care l-au avut cu tineri de vârsta lor din celelalte județe ale țării.
Alexandra Lăcătuș, director al departamentului Formare, Informare, Mobilitate și Consiliere
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Sunt foarte mândru de prestația noastră de la Târgu Mureș”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 21 octombrie 2019