Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua școlii la “Alexandru Roman” Oradea

Vineri, 23 noiembrie

Ziua școlii la “Alexandru Roman” Oradea

Dascălii și elevii Școlii cu clasele I-VIII “Alexandru Roman” din Oradea vor sărbători astăzi (vineri, 23 noiembrie 2007) Ziua școlii, aniversând ziua de naștere a patronului spiritual – Alexandru Roman (născut în 26 noiembrie 1826, la Aușeu), îndrumător cultural, publicist, profesor, membru fondator al Academiei Române...

În 1994, la 125 de ani de existență, Școala Generală nr. 2 din Oradea avea să-și reia numele de odinioară –“Alexandru Roman”, iar anul școlar trecut a debutat cu "o realizare fantastică" (vorba dnei profesoare Lucia Cociubei, directorul de atunci al școlii) - inaugurarea clădirii renovate de pe strada Clujului nr.106, unde învață elevii din ciclul primar.
Programul zilei
Manifestările vor începe la ora 9.00, fiind deschise de noul director al școlii, prof. Anca Piscoi, care va saluta invitații (reprezentanți ai Primăriei Oradea și Inspectoratului Școlar), precum și foștii profesori și elevi care au ținut să fie prezenți la manifestarea de suflet.
Programul zilei cuprinde (așa după cum am aflat de la prof. Felicia Holhoș, consilier educativ) o suită de activități interesante: *Doina lui Iosif Vulcan – o poezie dedicată de Iosif Vulcan lui Alexandru Roman (momentul artistic a fost pregătit de prof. Gheorghina Lemnian, împreună cu elevi  din clasa a VI-a A); *concurs de pliante pentru promovarea imaginii școlii (vor participa 20 de elevi din clasele V-VIII), acțiunea a fost pusă la cale de prof. Felicia Holhoș, împreună cu prof. Mihai Agud, Gheorghina Lemnian și Aurica Șimon; *concurs tematic: “Alexandru Roman – fiu al Bihorului și patron spiritual al școlii noastre”, vor participa cinci echipaje, din clasele a VII-a și a VIII-a; *program artistic, își vor da concursul: “Năzdrăvanii” (recitatori ai Grădiniței nr. 22, îndrumați de ed. Florica Balaj și Marioara Bumb), “Fiicele Noului An” (sceneta elevilor din clasa a II-a A, înv. Diana Vidican), "Fata babei și fata moșului" (scenetă prezentată de actorii clasei a III-a A, înv. Ana Lăzurean), un număr de dans sportiv (realizat de elevi din clasa a IV-a A, înv. Alina Firtean), dans modern (cowoboy din Vestul american al clasei a V-a B, înv. Melinda Stanca); *expoziție-concurs (Cel mai reușit portret al patronului spiritual), activitate îndrumată de prof. Emilia Negru; *concurs de frumusețe (fete-băieți): defilare și prezentare; *premierea câștigătorilor întrecerilor și jocurilor sportive, organizate în cursul săptămânii de prof. Nicolae Băcioiu și Ioan Danciu (alergare în sac, trasul frânghiei, baschet și tenis de masă); *serată dansantă (în sala de sport). (Ovi D.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 23:46:23 Ora de vară a Europei de Est