Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Copiii de la țară, motivați să învețe

Premierea succesului la învățătură

Copiii de la țară, motivați să învețe

Asociația Piticot și-a reunit forțele cu Fundația Life 2008, pentru a da o mână de ajutor copiilor cu rezultate deosebite la învățătură, de la Școala din Cheresig.

Douăzeci de elevi vor primi cadouri din partea celor două organizații, fiind încurajați asftel să se dedice cât mai mult studiului.
Asociația Piticot și Fundația Life 2008 colaborează pentru al doilea an consecutiv, pentru a premia succesul la învățătură al copiilor de la Școala Cheresig. Au fost selectați 20 de elevi care s-au remarcat în ultima perioadă, prin activitatea lor școlară. Vineri, 27 ianuarie 2012, aceștia au primit cadouri din partea celor două organizații, constând în cărți, rechizite și dulciuri, care să îi facă pe școlari să înțeleagă veridicitatea dictonului „Cine are carte are parte”.
„Având în vedere faptul că viitorul nostru, al tuturor, depinde de rezultatele acestor copii, considerăm că este esențial să îi încurajăm să învețe, prin astfel de evenimente motivaționale”, a spus  Dorel Puchianu, director coordonator evenimente, în cadrul Asociației Piticot.
Fundația Life și Asociația Piticot îi mulțumesc pentru sprijin directorului de la Școala din Cheresig, domnul Crăciun Urs, dar și sponsorilor care au înțeles importanța motivării elevilor, răspunzând pozitiv la solicitările noastre:  www.yourmarket.ro, Public Euroconsulting SRL, ASTOP Broker de Asigurare, SC RER ECOLOGIC SERVICE ORADEA SA, SC Emantes Consulting SRL, SC Visual Art Media SRL, SOLUTIA Industry SRL – Oradea, Revista Noroceii, www.miki-mini.ro  (distribuitor de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii pentru părinți și copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 10 ani), Poolcontrol – Oradea www.poolcontrol.ro si www.steven.ro  (design web, hosting),  Tymbark, Ulker, Bella Romania IMPEX, Carrefour Romania S.A.,Atlassib, Ebal Com, EJOT Romania, agentiadeanunturi.ro, qbebe.ro, Olida EXIM SRL - Oradea și www.steven.ro (design web, hosting).
Despre Asociația PITICOT
 Din anul 2008 până în prezent, am reușit cu sprijinul sponsorilor să ajutăm peste 500 de copii nevoiași cu bunuri alimentare/nealimentare și cu bani peste 24 de copii grav bolnavi înscriși în Asociația noastră. Toate evenimentele caritabile și umanitare pe care le-am organizat până în prezent le găsiți pe site-ul nostru la secțiunea Evenimente. În 2011 am realizat donații în bani de 36.100 de lei, iar în 2012 până în prezent am donat 20.820 de lei către copii grav bolnavi înscriși în Asociația noastră. În 14.04.2011 am obținut de la Ministerul Sănătății suma de 18.360 euro pentru Denisa; fetița este din Oradea, nu vede, nu aude și are gaură în inimă. Suma a fost transferată în contul clinicii, iar fetița a fost operată de două ori până în prezent la clinica din Bergamo.
Despre Fundația LIFE 2008
Fundața LIFE 2008 s-a înființat în luna iulie 2008, și are ca obiective fundamentale înființarea de unități de ocrotire și asitență socială cu sau fără cazare pentru copiii abandonați, cu diferite dizabilități, pentru bolnavi cronici și pentru vârstnici. Fundația LIFE 2008 își propune acordarea unor ajutorare diferitelor categorii sociale, sprijinirea tinerilor și colaborarea cu autoritățile locale și dezvoltarea de proiecte împreună cu acestea pentru promovarea și dezvoltarea intelectuală a tinerilor. Fundatia LIFE 2008 își are sediul în str. Duiliu Zamfirescu nr. 4, Oradea. (D. P.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:34:36 Ora de vară a Europei de Est