Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Balul bobocilor economiști

Vineri, 23 noiembrie 2007

Balul bobocilor economiști

Zece perechi de boboci economiști de nota 10, organizatori inspirați, sponsori generoși, pirați nervoși, aflați în căutarea comorii, sclavi puși în lanțuri, atmosferă de mare bal-mare, public numeros, fani înrăiți, toate, vineri seara, la Balul bobocilor de la Colegiul Economic ”Partenie Cosma” din Oradea, pe scena discotecii “No Problem”.
Comoara a fost găsită de sclavi, și împărțită lor. Cei mai norocoși și mai frumoși s-au dovedit a fi Georgiana Cristea și Bogdan Platona - desemnați Miss și Mister boboc.

Pirații din Caraibe
Dacă anul trecut, balul economiștilor a fost rupt parcă din “O mie și una de nopți”, la ediția din acest an, Doris Hașegan și Florin Curtean (“pirații” microfonului) și actorii marelui bal ne-au prezentat un episod palpitant în care adevărații pirați își pun sclavii (bobocii economiști) să caute comoara de pe insulă, potrivit hărții deținute de Doris și Florin, și indiciilor furnizate de organizatori (prof. Mihaela Papp, Mihaela Corinteac, Lavinia Koteles, și diriginții claselor a XI-a: Camelia Pașca, Areta Barnoș, Gavril Bozga, Florica Bara, Ileana Popa, Ramona Beiușanu și Kele Tunde). Pentru a ajunge la indicii (probele practice), bobocii au avut de răspuns (în scris) la cinci întrebări (într-un minut). La primul indiciu, fetele au avut de scos (în 30 de secunde) cât mai mulți sâmburi din măsline; la următorul indiciu, băieții au avut de înșirat macaroane pe un fir de nailon (tot în 30 de secunde). Între cele două probe, trupa de dans a școlii a “făcut curățenie” pe ritmuri hip hop, iar manechinele și-au prezentat ținuta vestimentară (de pe insulă). Următorul indiciu a însemnat pentru bobocii- sclavi proba de dans, urmată de un moment artistic pe aceeași temă (dans cu panglici, și dans de societate). Într-un număr special de inventivitate și originalitate, bobocii au călătorit în timp o mie de ani, aterizând pe scenă în ținute și situații șocante, după cum i-a ajutat imaginația pe fiecare. Momentul s-a constituit astfel într-un adevărat regal al scenetelor, condimentat din plin cu aplauze din partea susținătorilor. Cu gândul la comoară, unii pirați reiau lupta în pași de dans, iar șase artiști se străduiesc, și reușesc să aprindă spiritele cu câteva piese muzicale dansante. Între timp, juriul deliberează, iar lada cu comoara este adusă pe scenă.
Prietenia – cea mai de preț comoară!
Lupta se sfârșește, pirații își abandonează armele în fața lăzii. Cu toții acceptă să renunțe la comoară în favoarea prieteniei, iar comoara este împărțită sclavilor, câștigătorii ei de drept și de fapt (astfel că toți cei 20 de boboci s-au înfruptat din comoară). Premiile mari însă au fost adjudecate de Camelia Mureșan - Cosmin Ardelean (IX C – câștigătorii premiului de popularitate), Bianca Bot – Cosmin Fritea (IX F – premiul III), Petra Blaga – Adrian Cojocariu (IX D- premiul II), Georgiana Cristea și Bogdan Platona (IX A – locul I, Miss și Mister boboc).
Economiștii au confirmat din nou. Profesioniști și artiști, plini de calități, ei așteaptă cu optimism confruntarea finală, deciși fiind să rămână în frunte! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (175 de poze), accesați Galeria foto: Balul bobocilor economiști.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:25:23 Ora de vară a Europei de Est