Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Carnaval pentru alungarea iernii

Luni, la Școala nr. 11 din Oradea

Carnaval pentru alungarea iernii

Cei 29 de elevi ai clasei a II-a B, alternativa Freinet (secția maghiară), de la Școala cu clasele I-VIII nr. 11 din Oradea, asistați de circa 65 de părinți, frați și bunici, au organizat un carnaval de carnaval pentru alungarea iernii.

Poate vă întrebați și nu vă puteți explica o asemenea audiență!?
Noi care „monitorizăm” de mai mulți ani activitatea de excepție a doamnei învățătoare Maria Kor, am subliniat de fiecare dată maniera în care un dascăl de carieră se preocupă de calitatea și impactul programelor și proiectelor pe care le derulează. Doamna învățătoare șochează mereu, lansând provocări părinților, pe care îi ține în priză pe întreaga perioadă de derulare a activităților. Așa s-a întâmplat și luni, când părinții au fost antrenați și „testați” în nenumărate situații-problemă.
Pe scena carnavalului au urcat: indieni, rege și regină, Zorro, Ninja, Scufița Roșie, vânătorul, medicul, bancarul, ofițerul, caugirl, domnișoare, țigăncușe, vrăjitoare, mămăruță, ghiocel, Zâna Primăvara, schelet, tigru...; prezentarea lor a fost unul dintre punctele tari ale spectacolului. Fiecare s-a străduit să fie cât mai surprinzător, original și incisiv prin text sau versuri.
Zâna Primăvara (alias Csegodik Katinka) ne-a uimit cu poezia sa (de cinci minute), un băiat a fost atât de bine deghizat în țigăncușă (Gergely Szabolcs), încât nici colegii lui de clasă nu l-au recunoscut; la fel de reușit a fost și strugurele (Gergely Dora). „Copiii și părinții știu de-acum cât de mare preț pun pe creativitate și originalitate; i-am determinat pe cât posibil ca măștile și costumele să fie creația lor și nu preluarea sau închirierea unor măști și costume de la alții”, a ținut să sublinieze doamna învățătoare. Următorul moment a constat în prezentarea a două scenete: „Strugurele fermecat” și „Păcăleala”.
În cele peste trei ore de program interactiv în care au alternat jocurile și activitatea pe ateliere și-au găsit locul: dansul statuietelor, jocul cu mătura și baloanele; momentul dulce (gustarea pregătită de acasă), chestionarul hazliu pentru părinți și jocul puzzle pentru copii (în echipe de câte patru elevi), fișe de lucru pentru părinți (găsirea unor cuvinte noi cu ajutorul prenumelor date), descopunerea unor cuvinte în cât mai multe variante de sine stătătoare; găsirea perechilor de cuvinte; pentru copii, jocul „Plimbatul popcornului” suflând printr-un pai și transportul mărului ținut între genunchi.
„Scopul principal al acestei noi manifestări cultural-educative a fost antrenarea elevilor și părinților în diferite activități și jocuri distractive, menite să le solicite atenția, gândirea, spiritul de observație și răbdarea, dar mai cu seamă să-i bine dispună pentru o cât mai armonioasă socializare”, a conchis doamna învățătoare Maria Kor. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Carnaval pentru alungarea iernii.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019