Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Conferința de presă Bucharest Biennale 5

Joi, 16 februarie, ora 11.00

Conferința de presă Bucharest Biennale 5

Anne Barlow, curatorul desemnat al BUCHAREST BIENNALE 5, va anunța în cadrul unei conferințe de presă lista artiștilor participanți, locațiile expozițiilor și noi detalii cu privire la conceptul BUCHAREST BIENNALE 5 – Bienala Internațională pentru Arta Contemporană București.

La conferință vor participa alături de Anne Barlow, curatorul desemnat al BB5, Răzvan Ion și Eugen Rădescu, co-directorii BUCHAREST BIENNALE, Andrei Crăciun și Ramona Macarie, directorii executivi ai BB5.
Locația: PAVILION - Centrul pentru cultura și arta contemporană (Sos. Nicolae Titulescu nr. 1, Piața Victoriei, București).
Partener strategic: Unicredit Þiriac Bank
Rezervați-vă data: 24 mai 2012 - deschiderea oficială.
Bucharest Biennale 5, generată de PAVILION – journal for politics and culture, va avea loc în perioada 25 mai – 22 iulie 2012 și o are drept curator pe Anne Barlow (UK/USA).
Deschiderea oficială este programată pentru joi, 24 mai 2012. În cadrul BB5 vor avea loc numeroase evenimente, precum prelegeri, performances, și dezbateri.
Concept
În contextul actual al naturii schimbătoare a economiei, societății și culturii - situații care sunt adesea numite „vremuri precare” — artiștii trebuie să își negocieze adesea poziții riscante, teritorii contestate, ori situații în care activitatea culturală interacționează sau oferă un contrapunct la condiții de flux. În cadrul acestui context, Bucharest Biennale 5 reliefează creația unor artiști al căror portofoliu nu constă neapărat în situații evidente, ci mai degraba în strategii investigative, indirecte sau informale, care posedă propria lor formă de putere.
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați:
http://bucharestbiennale.org/ro/concept.html
Curator
Anne Barlow (s-a născut în Glasgow, Scoția) este curatorul desemnat pentru BB5 și director executiv al Art in General, New York. A activat în calitate de curator al Scottish Arts Council Collection of contemporary art (1989-1994) și al Contemporary Art and Design din cadrul Glasgow Museums (1994-1999). De asemenea din 1999 până în 2006 a fost curator pentru Education and Media Programs în cadrul New Museum, New York.
Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesați:
http://bucharestbiennale.org/ro/curators.html (C. D.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:51:13 Ora de vară a Europei de Est