Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Cuvintele care fac minuni” ... pentru Sebi

Astăzi, conferință, sâmbătă, spectacol

„Cuvintele care fac minuni” ... pentru Sebi

Sebastian Iftimi este un tânăr de 25 de ani, care suferă de anemie aplastică, o boală foarte gravă. Pentru tratarea ei este nevoie de un transplant cu celule Stem, o operație foarte costisitoare (150.000 euro), bani asigurați de Ministerul Sănătății.

În plus, el mai are nevoie de o suma suplimentară pentru că, timp de 6 luni, va trebui să locuiască în străinătate, în afara unității medicale.
Mâine (joi, 23 februarie 2012), Sebi va împlini vârsta de 26 de ani.
Dra Ioana Ștefănică, de la Radio Transilvania și dl Felician Mureșan, de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor au inițiat proiectul „Cuvintele care fac minuni”. S-a pornit de la ideea că bolile trebuie tratate, în primul rând, psihologic. Feedback-ul orădenilor a fost surprinzător, organizatorii reușind să strângă foarte multe mesaje încurajatoare pentru Sebi, împărțind fluturași în diverse locuri. Acestea, trebuiau completate cu numele și cu un scurt mesaj.
De asemenea, au fost trimise mesaje și pe adresa de mail: cazumanitarsebastianiftimi@gmail.com.
Toate aceste gânduri pozitive vor ajunge la Sebi și câteva dintre ele vor apărea mâine, în ziarele locale, ca și un cadou de ziua lui.
Pentru a aduna o parte din banii necesari, Clubul Leo „Black Eagle” Oradea organizeaza sâmbătă, 25 februarie 2012, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură a Municipiului Oradea (fosta Arlus) spectacolul caritabil ,,O seară pentru Sebi”.
Gazdele spectacolului vor fi Ana-Maria Georgescu și actorul Ciprian Ciuciu.
Cunoscuta interpretă susține că la vârsta pe care o are Sebi, iei anumite decizii importante pentru drumul pe care îl vei urma și te bucuri, oarecum, de trecerea de la un soi al copilăriei la maturitate. Motivul pentru care ea se simte legată de acest caz, este tocmai apropierea dintre vârstele lor.
Spectacolul va debuta cu două piese noi ale solistei, care preferă ca numele lor să rămână surpriză.
Mâine, în emisiunea ,,Cappuccino de dimineață” (începând cu ora 9.00, la TVS), Ana-Maria Georgescu și Oana Pelea - președintele Clubului Leo „Black Eagle” Oradea vor face cunoscut cazul lui Sebi tuturor orădenilor.
Cazul va fi suținut și de: Saylas, Trupa de teatru Magne, Eduard și Bianca, Blue Strings, Carmen Stoica, Răzvan Dobai și alți invitați surpriză.
În cadrul spectacolului, se va organiza un târg de handmade-uri.
Intrarea la spectacol se va face pe bază de invitații, în valoare de 15 lei.
Oana Pelea, președinta Clubului Leo „Black Eagle”

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:29:06 Ora de vară a Europei de Est