Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Spectacol caritabil „O seară pentru Sebi”

Sâmbătă, la Casa de Cultură a Municipiului

Spectacol caritabil „O seară pentru Sebi”

Clubul Leo ,,Black Eagle” mulțumește tuturor pentru întregul sprijin acordat de-a lungul campaniei umanitare care are ca scop strângerea de fonduri necesare tratamentului în străinătate pentru tânărul orădean de 26 de ani, Sebastian Iftimi, diagnosticat cu anemie aplastică severă.

Pentru a marca aniversarea a 26 de ani pe care Sebastian Iftimi i-a împlinit pe 23 februarie, Clubului Leo ,,Black Eagle”, în colaborare cu firma Sinton, care a asigurat sonorizarea și luminile, cu Flavius Bunoiu, directorul Casei de Cultură Oradea, precum și Radu Matei Pavel, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, a organizat sâmbătă seara (25 februarie 2012), la Casa de Cultură Oradea spectacolul caritabil „O seară pentru Sebi”.
Evenimentul s-a dovedit a fi un succes, un număr impresionant de orădeni dând curs invitației noastre de a veni în sprijinul lui Sebastian. Peste 200 de persoane au umplut sala de spectacole de la CCO, aducându-și contribuția la campania noastră de strângere de fonduri. În acest moment, Clubul Leo ,,Black Eagle” a reușit să  adune de-a lungul întregii campanii suma de 6.056 de lei. Banii strânși provin din vânzarea biletelor, din vânzarea de tablouri pictate de Oana Pelea, din donațiile făcute de către zeci de orădeni inimoși, din vânzarea baloanelor realizate de Thomas Becket, dar și din vânzarea mărțișoarelor realizate manual de doamnele învățătoare Florica Bisorca și Anamaria Popovici de la Școala cu clasele I-VIII din Leș, de Monica Butnaru, precum și de Grădinița „Trei ursuleiți”. Reaminitim că pentru tratarea bolii de care suferă Sebastian Iftimi este nevoie de un transplant cu celule stem, operație foarte costisitoare (150.000 euro), bani asigurați de Ministerul Sănănății. În plus, el mai are nevoie de o sumă suplimentară pentru că, timp de 6 luni, va trebui să locuiască, în străinătate, în afara unității medicale.
Succesul spectacolului caritabil a fost asigurat de prezența pe scena CCO a Anei-Maria Georgescu, care a interpretat două cântece în primă audiție. Renumita cântăreață a declarat că „în opinia sa acest eveniment este momentul potrivit pentru lansarea celor două piese noi (voce și chitară), Sebastian fiind de vârsta mea, și singura manieră prin care puteam să-l susțin este prin muzică, pentru că asta știu să fac cel mai bine. Nu cred că e o problemă să strângem această sumă, care nu este foarte mare. S-au mai strâns bani și pentru alte cazuri umanitare, iar orădenii au fost dispuși să ajute”.
Ana Maria Georgescu a jucat rol și de amfitrion al serii umanitare, alături de talentatul actor al Teatrului Regina Maria, Ciprian Ciuciu. Aceștia au dat citire și unei declarații de mulțumire redactată de Sebastian Iftimi.
Cei care au deschis spectacolul a fost trupa Blue Strings, al cărei debut a avut loc în cursul acestui an. Prestația lor a trezit grustul publicului pentru muzică, pe scenă urcând apoi tânărul interpret de doar 14 ani, Răzvan Dobai, a cărui voce impresionantă a creat o vie emoție în rândul tuturor celor prezenți. A urmat un moment în care Ana-Maria Georgescu și Ciprian Ciuciu au dat citire celor mai frumoase mesaje de încurajare trasmise de sute de oameni pe adresa cazumanitarsebastianiftimi@gmail.com Printre cei care au trimis mesaje se numără cântăreața Angela Similea, actorul Dan Puric, trupa Holograf și trupa Taxi. De asemenea, au fost prezentate clipurile trupei Akcent și ale iubitei interprete Inna, care și-au rupt din timpul prețios de prin turnee și i-au făcut o surpriză extraordinară lui Sebastian.
Pe scena CCO au urcat, impresionând prin coregrafia aleasă, Replay Dance Studio, care au susținut, în mai multe reprize, mai multe dansuri. O prestație remarcabilă a avut-o Trupa de teatru „Magne”, coordonată de actorul Florian Silaghi, al cărei moment artistic a fost gustat de către spectatori. Cunoscutul interpret de hip-pop Saylas a urcat pe scenă și a încântat auditoriul cu hituri proprii, dar și prin remarcabilul duet alături de Carmen Stoica. Un moment plin de suspans a fost prezentat de Eduard și Bianca; ei au reușit, din nou, să farmece și să stârnească aplauze cu numărul lor de magie și iluzionism. 
În finalul spectacolului caritabil „O seară pentru Sebi” ne-au încântat Ali Said (la chitară) și Ana Maria Georgescu, o voce de aur, care ne-au oferit două piese în primă audiție „14 .02.” și „Cause”.
Clubul Leo ,,Black Eagle” vă multumește, încă odată, că ați contribuit la succesul acestei campanii umanitare și vă reamintește că cei care vor să-l ajute pe Sebastian pot să depună bani în conturile:
RO35UGBI0000392001651RON și RO28UGBI0000392001652EUR,
deschise la Garanti Bank Oradea; sau puteți lua legătura direct cu familia la numărul de telefon 0746/ 055. 294. (Oana Pelea)
Foto: Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Spectacol caritabil „O seară pentru Sebi”.

Trimite email
joi, 28 martie 2024, 13:03:26 Ora standard a Europei de Est