Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Sărbătorirea Zilei Naționale a României

Miercuri, la Școala “Alexandru Roman”din Oradea

Sărbătorirea Zilei Naționale a României

Elevii și dascălii Școlii cu clasele I-VIII „Alexandru Roman” din Oradea s-au adunat miercuri (28 noiembrie) în sala de sport, precum alții la Alba Iulia pe 1 Decembrie 1918, să cinstească Ziua Națională a României.

Îmbrăcați în frumoase costume populari, recitatori, coriști sau membri ai grupului vocal folcloric (conduși de consilierul educativ, prof. Felicia Holhoș, ea însăși în costum popular tradițional) au dat ținută și prestanță, dar și un aer sărbătoresc manifestării de suflet, așa cum au gândit-o organizatorii. Iar taragotul profesorului Marius Marcu, acompaniat de acordeonul dlui prof. Ioan Fluieraș, îți dădea fiori.
„Hai să-ntindem hora mare!”
Pe marea scenă a Unirii celei Mari, și-au dat mâna, rostind un legământ de credință, recitatori (din a V-a A, a VI-a A și a VI-a C, îndrumați de prof. Cristina Bucurean și Gheorghina Lemnian), grupul vocal folcloric al claselor a VII-a A și a VI-a A, împreună cu prof. Felicia Holhoș, precum și membrii ansamblului coral, condus de prof. Annamaria Pop. Cu toții au slăvit din inimă sărbătoarea tuturor românilor.
Evocarea momentului s-a făcut prin prezentări power point, pregătite de prof. Anca Piscoi, directorul școlii, și prezentate de prof. Claudia Cotuna.
La final, artiștii, dar nu numai, s-au prins în Hora Unirii, formând două cercuri concentrice. (Ovi D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sărbătorirea Zilei Naționale a României.

Trimite email
vineri, 24 ianuarie 2025, 05:06:35 Ora standard a Europei de Est