Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Cu eforturi minime, dar cu multă iubire, se poate pune un stâlp de rezistență la întărirea încrederii...”

Expoziție de mărțișoare la ERA Shopping Park

„Cu eforturi minime, dar cu multă iubire, se poate pune un stâlp de rezistență la întărirea încrederii...”

În cadrul unui proiect umanitar, Fundația „Trei Ursuleți” și grădinițele „Trei Ursuleți (de pe str. Horea, respectiv Călărașilor) au organizat, timp de două zile, expoziție cu vânzare de mărțișoare, în scop umanitar.

Marți și miercuri (28 și 29 februarie 2012), educatoarele, copiii și părinții s-au aflat, preț de câteva ore, sub cupola ERA Shopping Park unde și-au expus minunatele produse făurite împreună cu un scop nobil, acela de a bucura cu drăgălășenia și frumusețea lor părinții și pe toți cei dragi și apropiați, iar în final, prin sumele adunate din vânzare, să-i ajute pe cei năpăstuiți, sprijiniți de Fundația Smiles.
„Într-o societate „egocentristă” omul uită că trăiește în comuniune cu alții și că alături de el se află semeni care au nevoie de înțelegerea și sprijinul său. Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să învățăm să ne acceptăm, să învățăm să respectăm principiile democrației autentice, pentru că numai împreună vom reuși să coexistăm într-o societate democratică europeană. A fi europeni înseamnă mai ales a ne cunoaște foarte bine tradițiile naționale, a le valorifica și împărtăși în context european. Așa că, pornind de la Legenda Mărțișorului, am extins valoarea lui simbolică și am completat-o cu o frumoasă acțiune de voluntariat. Tradiția dăruirii de mărțișoare nu se găsește decât în spațiul românesc și la unele populații de la hotarele României. Se pare că, românii sunt singurul popor din Europa care sărbătorește de două ori Anul Nou. Pentru că, de fapt, acest lucru este celebrat în ziua de 1 Martie”, se argumentează în proiectul fundației și grădinițelor.
„Considerăm oportun acest proiect pentru că prin el încercăm să deschidem sufletele copiilor din grădinițele „Trei Ursuleți” spre cunoașterea tradițiilor naționale valoroase, spre activități caritabile; pe de altă parte, cu ajutorul unor sponsori generoși, vom da valoare materială simbolurilor create de copii, și vom ajuta familii aflate în dificultate. Acțiunea a demarat cu ușurință pentru că a pornit din inimă, cu gândul la cei mai puțin fericiți decât noi. Tot ceea ce ne-am propus am structurat într-un parteneriat în care am implicat mai mulți factori. Atunci când, cu eforturi minime, dar cu multă iubire, se poate pune un stâlp de rezistență la întărirea încrederii în ceilalți, nici un sacrificiu nu este prea mare”, susține și motivează directorul grădinițelor, dra profesor Timea Ildiko Ștefan – responsabilul de proiect.
„Acest proiect vine după un altul lansat în ianuarie, când am vizitat copiii din Tileagd, susținuți de aceeași fundație, Smiles. Atunci le-am dus câte o jucărie pentru fiecare, o carte, o hăinuță, dorind astfel să sensibilizăm atât copiii, cât și părinții față de nevoile altora”, a adăugat domnișoara director.
Marți, pe „baricadele” ERA au venit cu mărțișoare grupele mici, îndrumate de educatoarele prof. Zsura Felicia, Petre Liana, Băcuș Diana, Sala Ioana, Bogdan Ianki Monica, Purtan Ioana, Hus Ramona, Jordan Delia, Brătescu Liliana, Petrescu Alina, Negrău Elena și Popovici Nicoleta, adică echipa de pe Călărașilor (nr. 33). Fiecare copil avea pregătite într-un plic cinci mărțișoare, iar părinții urmau să le cumpere, fiecare după puterea financiară și cu sufletul deschis pentru a ajuta.
Cu frezii pentru educatoare și mămici
Miercuri, la ora vizitei noastre, am găsit sub cupolă echipa de pe Horea (nr. 6), care ne-a fost prezentată de domnișoara director: „Astăzi am venit cu două grupe mici, îndrumate de Ghiuro Ramona, Gaja Alexandra, Demian Crina și Raita Mariana, grupa mijlocie, cu educatoarele Bistran Mihaela, Oșvat Laura, grupa mare...” și filmul se întrerupe pentru că interlocutorul nostru se scuză că trebuie să plece să întâmpine musafirii. Trei bărbați își făcuseseră apariția sub cupolă purtând frezii în mâini pe care le dăruiau în stânga și în dreapta educatoarelor și mai apoi și mămicilor copiilor. Apoi, cu un gest de mare noblețe s-au arătat generoși, precum toți părinții, plasând câteva bancnote în „urna” expoziției. După câteva zeci de minute, aveam să aflăm, tot de la interlocutorul nostru, că între cei trei domni cu frezii în mâini „cel dintâi era chiar președintele Consiliului de administrație de la Repcon, dl Nistreanu Mircea, însoțit de directorul economic al Repcon, Bulc Nicolae, iar alături, președintele Consiliului de administrație al Fundației „Trei Ursuleți”, Nistreanu Laura Delia.
vă spun și celelalte educatoare: Iluța Mihaela, Manciu Ioana, Klein Andreia, Buzgariu Adina, prof. de engleză Fughel Monika, profesor psihopedagog Ban Gabriela și Horga Florina. Estimăm a avea expuse (în cele două zile) circa o mie de mărțișoare. Mulți dintre părinți nu s-au limitat la a cumpăra doar mărțișoarele din plic, ci și multe altele din cele expuse. Demn de subliniat este mesajul și finalitatea acestui proiect, dar și implicarea copiilor și părinților. Copiii au fost atât de încântați când le-au lucrat, iar acum sunt foarte mândri de ele. Dorim, cu această ocazie, să le mulțumim sponsorilor: Repcon, Foto Smart și gazdelor noastre, ERA Shopping Park, dar și părinților acestor copii minunați pe care ni i-au încredințat cu atâta încredere!” (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Cu eforturi minime, dar cu multă iubire, se poate pune un stâlp de rezistență la întărirea încrederii...”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 4 aprilie 2020