Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Proiectul tematic „La mulți ani, România”!

Între 19 și 30 noiembrie, la L.P.S. „Bihorul” s-a derulat

Proiectul tematic „La mulți ani, România”!

Pe parcursul a două săptămâni, elevi și cadre didactice de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” din Oradea au fost protagoniștii unor manifestări circumscrise proiectului tematic „La mulți ani, România”! inițiat și coordonat de inst. Georgeta Susa.

„Þara nu se servește cu declarații de dragoste…”
„Am pornit la drum în realizarea acestui proiect de la declarația lui Mihail Sadoveanu –„Þara nu se servește cu declarații de dragoste, ci cu muncă cinstită și, la nevoie, cu jertfă”.
Dorim ca elevii noștri să simtă din plin bucuria de a fi român („scris cu â din A”, vorba lui Adrian Păunescu), mai ales cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie, să arate disponibilitate în desfășurarea unor activități care să-i determine să fie mai sensibili, mai cooperanți, mai creativi, mai entuziaști, oferindu-le, totodată, și o alternativă de petrecere în mod plăcut și util a timpului liber.”
Astfel a gândit și organizat inst. Georgeta Susa paleta bogată și variată de manifestări, avându-i alături, ca parteneri de proiect, pe directorul adjunct Bocoi Roland, și consilierul educativ Korodi Ibolia, precum și colectivul de colegi (inst. Dorina Dulău, Cardoș Domnica și Dorina Nicolau, înv. Lucreția Filip și profesorii: Rodica Ardelean, Violeta Siladi, Stela Bratu, Teodora Mal, Simona Zau și Anca Neag), dar și părinți.
România în vers și cânt – moment artistic
Manifestările s-au finalizat joi (29 noiembrie), când au fost premiați câștigătorii concursului de istorie „Trăiască România Dodoloață”: locul I – echipajul „Mihai Vitezul” (alcătuit din Octavian Șebi, Florin David, Denisa Buciu și Marius Sasu), loc. II – echipajul „Ștefan cel Mare” (Laura Mechereș, Alexandru Rad, Răzvan Pente și Dan Borza), loc. III – echipajul „Alexandru Ioan Cuza” (Gabriel și Claudiu Spehuță, Lavinia Târtan și Călin Mărcuș); câștigătorii concursului de eseuri „1 Decembrie – Ziua tuturor românilor”: Andrada Nica (premiul I), Alexandra Călinescu (pr. II) și Laviniu Andrei (pr. III); câștigătorii concursului de desene „România în ochi de copil”: Alex Rotar, Darius Nicoruț, Carla Marin, Ștefania Boța, Codrin Marin, Ștefan Fodor, Rebeca Troista, Răzvan Buzle și Cătălin Sîrcă - premiul I, Keri Șandor, Sergiu Duca, Georgiana Pente, Andreea Cohuț, Sebastian Marin și Cristina Tîrnovean – premiul II, Bianca Jurca, Raul Aron, Sonia Popa, Cristina Serdult, Răzvan Bota, Fecser Marc, Cristina Tîrnovean și Orsos Benyamin – premiul III, iar corul școlii și grupul de recitatori au slăvit „România în vers și cânt”- un moment artistic care a emoționat până la lacrimi.
Să mai spunem că elevi și dascăli implicați în proiect au bătut drumul până la Alba Iulia, într-o excursie de neuitat, precum delegații bihoreni la Adunarea Națională de la 1Decembrie 1918, iar frumoasele desene premiate sunt expuse în holul școlii, la etajul I. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul tematic „La mulți ani, România”!

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 01:49:00 Ora de vară a Europei de Est