Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Elevii clasei a II-a A au încins serbarea Primăverii

În prima zi de Mărțișor

Elevii clasei a II-a A au încins serbarea Primăverii

Joi, în prima zi de Mărțișor, la clasa a II-a A de la Colegiul Național „Iosif Vulcan”, primăvara a sosit cu tot alaiul său de flori și viețuitoare cântătoare și încântătoare...

Aranjați în fața clasei ca într-un cor de cameră, elevii dnei învățătoare profesor Maria Donca păreau elevi ai unui liceu de muzică, un grup armonic cu voci cultivate, care se jucau pe portativ cu toate cântecele primăverii, luându-se la întrecere cu vântul.
În jocul lor zglobiu, ei au trezit la viață întrega natură, fiecare purtând pe cap însemnele unor personaje vii, întruchipând frumusețea și bogăția renașterii: ghiocei, toporași și viorele, brândușe și mirositoarele zambile; pe un fir de păpădie, gândăcelul suie mândru și grăbit să vestească-n gura mare: „Preacinstită adunare, Primăvara a sosit!” La marea sărbătoare au venit sfioase, harnicele albine, de pe caisul înflorit miere adunând. De prin cângul înverzit, mierlele ne dau de veste, cucul, cu glas melodios, le răspunde-n cânt voios; turturelele se-ngână, mii de fluturi vezi zburând.
Într-o asemenea vâltoare, inima de raze plină simte o tresărire pentru ființa iubită; căci „natura se gătește,/ Ziua Femeii o slăvește/ Femeia mamă sau bunică/ Femeia soră sau chiar fiică”; „Cuvântul MAMĂ-i un cuvânt/ Cum nu e altul pe pământ”. Mama e cântec/ Mama e soare/ Mama e dulce alinare/ Mama e toate/ Câte sunt/... E fericirea pe pământ”.
„Nopți întregi tu m-ai vegheat/ Pașii mi i-ai îndrumat/ De la cinste și-adevăr să nu m-abat/...
Și când glasurile cristaline au tăcut, fiecare și-a luat mărțișorul pregătit, s-a apropiat de mămica și bunica...și le-au spus cu glas duios: „Mamă dragă, știi tu oare/ Cât de mult te prețuiesc/ Cât de mult, aș vrea în viață/ Să nu te dezamăgesc./
Soarele de dimineață/ Să răsară-n calea ta/ Zile lungi și fericite/ Îți doresc, bunica mea!”
Superb spectacol au realizat: Nichi, Oana, Sebi, Luca, Alexiuțu, Alex Tripa, Paula, Mara, Ralph, Alin, Toni, Alex Mesaroș, Patrick, Mela, Vanessa, Bianca, Deea, Narcisa, Daria, Rafael, Ralu, Horațiu, Tania, Dia, George, Alesia, Darius, Ștefania, Georgiana, Alexandra, Antonia și Sergiu, sub bagheta dnei profesor Maria Donca. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Elevii clasei a II-a A au încins serbarea Primăverii.  

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 00:15:12 Ora de vară a Europei de Est