Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Tătici de nota 10 (zece)!

La clasa a III-a C „Avram Iancu”

Tătici de nota 10 (zece)!

Cu două zile înainte de 8 Martie, când sărbătorim Ziua Internațională a Femeii, elevii clasei a III-a C, îndrumați de doamna învățătoare, profesor Monica Toader, au pregătit o surpriză atât mămicilor, cât și tăticilor.

Aceștia au fost chemați la o ședință... specială, după mesajele scrise de elevi pe tablă: „părinții sunt ființele cele mai dragi de pe lume, cărora le mulțumim pentru că ne îngrijesc, ne iubesc, ne iartă, ne înțeleg, ne alintă, ne alină suferințele și ne fac toate poftele…” .
După cum motiva la începutul întâlnirii, doamna învățătoare a organizat această activitate ținând cont de faptul că elevii împreună cu familiile lor au închegat o mare și frumoasă familie, în care se susțin unii pe alții la bine și la rău. Dacă în clasa întâi, de 8 Martie, au ținut o serbare cu cântece și poezii, în clasa a II-a a fost programată o activitate doar pentru mămici, acum s-a considerat potrivit să fie ambii prezenți la marcarea acestei frumoase sărbători. Cei care au lipsit au făcut-o din motive strict obiective.
La actuala ediție, tăticii au fost protagoniștii serii, ținând loc copiilor. Mămicile au devenit spectatoare la probele la care au fost supuse jumătățile lor, apreciindu-le răspunsurile în scris, prin afișarea cartonului potrivit pe care era scris, după caz: „bravo”, „excelent” sau „mai încearcă”.
La prima probă au răspuns oral la mai multe întrebări de cultură generală, după care au avut de recunoscut anumite vedete (prezentatoare, cântărețe de muzică ușoară și populară, ziariste, actrițe) din imaginile prezentate; în cadrul celei de-a treia probe s-a dorit o „testare” a partenerilor (cât de bine se cunosc cei doi), răspunsurile la cele cinci întrebări au fost date în scris de ambii. La proba practică, bărbații au tras la sorți ceea ce trebuiau să facă (să coase un nasture, să facă un sandwich, să prepare o mini salată de fructe, să calce o cămașă, să spargă nuci, să curețe cartofi, să taie ceapă, să schimbe o păpușă bebeluș, să facă o listă de cumpărături...). Cu toții au trecut cu bine și de proba de îndemânare, „calificându-se” astfel pentru proba artistică, la care trebuiau să cânte „E ziua ta, mămico”, acompaniați de negativ.
Dacă la început actorii și artiștii au fost crispați și reținuți, pe parcursul derulării probelor, atmosfera s-a destins, iar la final s-a încins de-a binelea. Soțiile lor au savurat din plin momentele, încurajându-i, mai ales la proba practică.
Concluzia unanim acceptată de sexul frumos a fost una îmbucurătoare: copiii au tătici de nota 10 (zece), cu felicitări din partea consoartelor.
Dacă protagoniștii serii s-au ales, deocamdată, cu aplauze, mămicile au primit în dar câte o felicitare, o fotografie cu copilul și un pomișor înflorit, confecționat de odraslele lor.
Întâlnirea a continuat în deplină armonie, la un pahar de suc și ceva dulce...
Bărbaților, felicitări, iar sexului frumos omagiat, o primăvară frumoasă și un sincer „La mulți ani!” (D. & T.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Tătici de nota 10 (zece)!

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 00:24:02 Ora de vară a Europei de Est