Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Tătici de nota 10 (zece)!

La clasa a III-a C „Avram Iancu”

Tătici de nota 10 (zece)!

Cu două zile înainte de 8 Martie, când sărbătorim Ziua Internațională a Femeii, elevii clasei a III-a C, îndrumați de doamna învățătoare, profesor Monica Toader, au pregătit o surpriză atât mămicilor, cât și tăticilor.

Aceștia au fost chemați la o ședință... specială, după mesajele scrise de elevi pe tablă: „părinții sunt ființele cele mai dragi de pe lume, cărora le mulțumim pentru că ne îngrijesc, ne iubesc, ne iartă, ne înțeleg, ne alintă, ne alină suferințele și ne fac toate poftele…” .
După cum motiva la începutul întâlnirii, doamna învățătoare a organizat această activitate ținând cont de faptul că elevii împreună cu familiile lor au închegat o mare și frumoasă familie, în care se susțin unii pe alții la bine și la rău. Dacă în clasa întâi, de 8 Martie, au ținut o serbare cu cântece și poezii, în clasa a II-a a fost programată o activitate doar pentru mămici, acum s-a considerat potrivit să fie ambii prezenți la marcarea acestei frumoase sărbători. Cei care au lipsit au făcut-o din motive strict obiective.
La actuala ediție, tăticii au fost protagoniștii serii, ținând loc copiilor. Mămicile au devenit spectatoare la probele la care au fost supuse jumătățile lor, apreciindu-le răspunsurile în scris, prin afișarea cartonului potrivit pe care era scris, după caz: „bravo”, „excelent” sau „mai încearcă”.
La prima probă au răspuns oral la mai multe întrebări de cultură generală, după care au avut de recunoscut anumite vedete (prezentatoare, cântărețe de muzică ușoară și populară, ziariste, actrițe) din imaginile prezentate; în cadrul celei de-a treia probe s-a dorit o „testare” a partenerilor (cât de bine se cunosc cei doi), răspunsurile la cele cinci întrebări au fost date în scris de ambii. La proba practică, bărbații au tras la sorți ceea ce trebuiau să facă (să coase un nasture, să facă un sandwich, să prepare o mini salată de fructe, să calce o cămașă, să spargă nuci, să curețe cartofi, să taie ceapă, să schimbe o păpușă bebeluș, să facă o listă de cumpărături...). Cu toții au trecut cu bine și de proba de îndemânare, „calificându-se” astfel pentru proba artistică, la care trebuiau să cânte „E ziua ta, mămico”, acompaniați de negativ.
Dacă la început actorii și artiștii au fost crispați și reținuți, pe parcursul derulării probelor, atmosfera s-a destins, iar la final s-a încins de-a binelea. Soțiile lor au savurat din plin momentele, încurajându-i, mai ales la proba practică.
Concluzia unanim acceptată de sexul frumos a fost una îmbucurătoare: copiii au tătici de nota 10 (zece), cu felicitări din partea consoartelor.
Dacă protagoniștii serii s-au ales, deocamdată, cu aplauze, mămicile au primit în dar câte o felicitare, o fotografie cu copilul și un pomișor înflorit, confecționat de odraslele lor.
Întâlnirea a continuat în deplină armonie, la un pahar de suc și ceva dulce...
Bărbaților, felicitări, iar sexului frumos omagiat, o primăvară frumoasă și un sincer „La mulți ani!” (D. & T.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Tătici de nota 10 (zece)!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 18 august 2019