Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Primăvară, colț de rai...

La Avram Iancu

Primăvară, colț de rai...

Moto: „Primăvara e ca o Duminică a pământului și florile pomilor sunt drăgălașe ca surâsul unui copilaș din leagăn, căzute de pe crengi, ele tot râd...”

Iarna stă să plece. Între amorțire și trezire, întreaga natură pare cuprinsă de vrajă. Plină de înfiorare, pădurea își așteaptă musafirii. Tulpinile fumurii sunt încă triste. Numai bradul se înalță spre cer, verde, drept, ca o rugăciune... Cerul a deschis ferestrele soarelui și, din înălțimile albastre, acesta privește pământul cu raze călduțe și îngăduitoare. Ici și colo, mărețe ramuri poartă muguri ce plesnesc de bucurie. Cărări parfumate ne-mbie în lungi drumeții. Râuri cu petale de lumină în gură aleargă grăbite la vale, purtând cu ele povești dintr-o lungă și zbuciumată călătorie. Fuioare de vise ne mângâie sufletul trezit parcă și el din amorțirea iernii, spunându-ne că a sosit vremea s-o primim pe fata cu cosițe aurii și mândrul său alai, cu bucurie și nerăbdare, cu speranțe noi ce ne-au crescut odată cu aripile ce se vor zbor spre înălțarea și împlinirea noastră..
 Și în localitatea Avram Iancu, elevii ciclului primar, îndrumați de doamnele învățătoare Goina Ana, Șule Nicoleta și Blaj Doina, au înțeles să sărbătorească în felul lor acest început de primăvară. Ca orice bun gospodar, au început a-și primeni școala și clasele, îmbrăcându-le în hăinuță nouă, plină de lumină și culoare. Și-au primenit apoi sufletele încercând prin muzică și vers să cânte acest anotimp binecuvântat de Dumnezeu și, mai presus de orice, au omagiat chipul drag al ființei ce le-a dat viață, le-a vegheat copilăria și primii pași în viață, le-a mângâiat și alinat sufletul în momente de răscruce...
Zilele acestui început de martie au înmănuncheat în ele hărnicia mâinilor dibace cu bucuria dăruirii de sine, înlănțuind într-un tot seninul și farmecul copilăriei cu iscusința minții...
 Și, pentru că orice sfârșit este de fapt un nou început, fie ca această primăvară să nască speranța în sufletul fiecăruia dintre noi, și așa cum Baba Iarna, Moș Crivăț și Gerul cel aprig n-au reușit să-ngenuncheze plăpândul ghiocel, să nu îngăduim nimănui să-ngenuncheze sau să frângă visele noastre! (Anna Cotro) 

Trimite email

miercuri, 21 august 2019