Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Primăria dă o altă față Parcului Liniștii

O zonă importantă de relaxare și destindere

Primăria dă o altă față Parcului Liniștii

Lucrările de amenajare a Parcului Liniștii din Oradea, începute în luna septembrie a anului trecut, au avansat, fiind realizate în proporție de aproximativ 70% și urmează să fie finalizate în luna iunie a acestui an.

Primăria Oradea dorește modernizarea parcului existent prin crearea unor noi spații de agrement și joacă pentru copii și tineri, prin amenajarea scuarului central ca spațiu de relaxare, dar și prin delimitarea unui spațiu destinat animalelor de companie.
Lucrările sunt executate de S.C. Drumuri Bihor S.A, care lucrează în asociere cu S.C. Selina S.R.L, S.C. Ritmoteh S.R.L, S.C. Paniman S.R.L.
Valoarea contractului de execuție este de 2.522.065 lei.
Amenajarea parcului prevede mai multe categorii de lucrări, respectiv amenajare a 1.366,36 ml de alei pietonale, fântână  arteziană și scuar, teren minibaschet  (28/15 m),  teren skateboard (25/17 m),  teren minifotbal (40/20 m).
Scuarul central, denumit și scuar central de relaxare este amplasat în zona central-sudică a parcului, și are o suprafață de cca 300 mp. Accesul la scuar se realizează pe cele 6 părți, prin cele 5 alei existente (care se intersectează aici) și prin aleea nr. 3, nou creată, prin care se realizează și accesul din strada principală.
Proiectul mai cuprinde amenajarea unui teren în suprafață de aproape 500 mp, destinat proprietarilor de animale în vederea plimbării patrupedelor, amenajarea unui WC public, plantări de arbori/arbuști, extinderea rețelei de apă (660 m), realizarea unui sistem de irigare dotat cu 330 de aspersoare rotative.
Amenajarea Parcului Liniștii presupune și realizarea rețelei electrice (124 de stâlpi de iluminat), dotarea corespunzătoare a locului de joacă pentru copii, dar și dotarea cu mobilier stradal a parcului.
Stadiul actual al lucrării
Astfel aleea nr. 9 (aleea pentru bicicliști) a fost bordurată și pavată, iar la restul aleilor încă se lucrează.
La cele două WC-uri acum se lucrează la realizarea instalațiilor interioare.
De asemenea, cele 8 pergole de lemn, care vor servi ca sprijin pentru cățărarea trandafirilor au fost montate: 6 la intrarea în scuarul central, iar două la fântâna arteziană.
Terenul de minifotbal se află la stadiul de finisări, urmând să fie montat gazonul sintetic. Pentru amenajarea terenului de minibaschet lucrările sunt în curs de desfășurare, iar terenul de skateboard este gata, urmând doar să fie montată aparatura specifică.
În ceea ce privește amenajarea cu mobilier urban, au fost montate 100 de bănci, urmând să mai fie montate și în interiorul scuarului central – care a fost gândit ca o zonă de relaxare și destindere. (Biroul de presă)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:54:49 Ora de vară a Europei de Est