Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Al XIV-lea Congres Național al Cuburilor Kiwanis România

În perioada 27-29 aprilie

Al XIV-lea Congres Național al Cuburilor Kiwanis România

În perioada 27 -29 aprilie 2012, se defășoară la Oradea Congresul Federației Cluburilor Kiwanis din România.

Oradea găzduiește pentru a treia oară Congresul Cluburilor Kiwanis din România, organizație internațională de servicii pentru copii.
Acest lucru a fost posibil pentru că orașul nostru este un centru puternic al acestei organizații internaționale, cu cinci cluburi în județ dintre care trei în Oradea: CK Oradea, CK Varadinum, CK ART; în județ există cluburi Kiwanis la Marghita și Aleșd.
Cu ocazia congresului, Oradea va fi vizitată de 58 de delegați din străinătate, dar și de delegați din partea celor 19 cluburi Kiwanis din România.
Agenda zilelor de Congres este încărcată deoarece vor avea loc și alte  evenimente, la care vor participa kiwanienii veniți la Oradea.
Astfel, delegații care sosesc marți vor vizita cluburile din Satu-Mare si Marghita. Miercuri va avea loc festivitatea de înmânare a chartei la Timișoara. Joi, delegații vor face cunoștință cu membrele clubului din Aleșd, iar vineri dimineața vor vizita  orașul nostru.
Deschiderea festivă a congresului – la Primăria Oradea
Deschiderea festivă a Congresului va avea loc vineri (27 aprilie), la ora 12, în sala Traian Moșoiu a Primăriei Oradea.
Tot vineri, la ora 20, va avea loc la  Cina Prieteniei și un eveniment mai puțin obișnuit: doi kiwanieni din Franța au hotărât să sărbătorească unirea destinelor în România deoarece declară că „sunt îndrăgostiți de România”. Într-un cadru rustic, oaspeții o vor asculta atât pe reputata artistă pe Florica Bradu, cât și un grup de tineri interpreți locali, interpretând cântece din Þara Crișurilor. Sâmbătă, se vor desfășura lucrările Adunării Generale, iar seara va avea loc un concert la Filarmonica de Stat, organizat de Clubul Kiwanis Art, pentru a marca participarea României la proiectul ELIMINATE (adunarea de fonduri pentru eradicarea tetanosului maternal și neonatal din lumea a treia); invitatul special al concertului va fi cunoscutul și îndrăgitul bariton Vlad Crosman (care își desfășoară activitatea la Centrul de Muzică Baroc de la Versailles (Franța). 
Tot sâmbătă este programată și festivitatea de înmanare a chartei Clubului Kiwanis Art, urmată de o seară de gală.
Organizația internațională Kiwanis va fi reprezentată la congres de președintele și vicepreședintele KIEF (Federația Europeană a Kiwanis International), de guvernatorii Districtului France-Monaco și de reprezentanți ai Cluburilor Kiwanis din Franța, Monaco, Belgia, Italia,  Norvegia, Ungaria. (past. guvernator  Eugenia Magda Mitrașca)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 21:23:22 Ora de vară a Europei de Est