Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Concursul național de dans „Împreună pentru viitor”

Joi, la Era Park

Concursul național de dans „Împreună pentru viitor”

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Casa Corpului Didactic Bihor și Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, împreună cu partenerul și sponsorul oficial, Era Shopping Park Oradea, au organizat joi (3 mai 2012) etapa județeană a Concursului național de dans ,,Împreună pentru viitor”.

Competiția s-a desfășurat din cadrul Strategiei Naționale pentru Acțiune Comunitară, iar concurenții au fost echipe mixte alcătuite din copii/elevi voluntari și copii/elevi beneficiari (cu certificat de încadrare în grad de handicap) din case de tip familial, centre de educație incluzivă, școli speciale, centre de plasament, cu vârsta cuprinsă între 6 și 19 ani. Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: dans tradițional și dans modern, iar echipele câștigătoare vor concura la etapa regională, împreună cu echipele câștigătoare din județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Satu Mare. Etapa regională va avea loc în 10 mai 2012, la Deva în sala Casei de Cultură ,,Drăgan Muntean”.
La secțiunea dans tradițional au concurat patru echipe mixte.
Prima echipă a fost formată din voluntari de la C.N. „Emanuil Gojdu” (coordonați de prof. Duluș Gaboraș Nicolae) având drept beneficiari elevi de la Grădinița nr. 54 (prof. coord. Ioana Cuc, Gabriela Tomozei, Durne Etelka și Elisabeta Rada); cea de-a doua echipă a fost reprezentată de voluntari de la C.N. „Mihai Eminescu” (coordonați de dna prof.
Adina Pugna) și beneficiari de la CSEI nr. 1 (coordonați de Mirela Herlaș și Poszet Camelia); a treia echipă: voluntari de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca (prof. coord. Alina Teodora Ene) și beneficiari de la același liceu (coordonați de prof. Simon Dumitru Ene și Elek Mirabela); cea de-a patra echipă a fost alcătuită din voluntari de la Școala cu clasele I-VIII din Tileagd (coordonați de prof. Aurelia Burbura și Otilia Urs) și beneficiari de la CSEI Tileagd (coordonați de prof. Silvia Ficuț și Maria Dorina Tocuț).
La secțiunea dans modern s-au înscris șase echipe mixte, totalizând 118 copii și elevi.
1.C.E. „Partenie Cosma” (coord. prof. Aurica Cifor) și Grădinița nr. 52 (coord. Valeria Dărăban, Ramona Fele și Boros Gyorgyi)
2.Lic. Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu” (coord. Monica Blaga și Mihaela Popovici) și CSEI „Orizont” (coord. Ana-Maria Þicărat și prof. dr. Angela Marușca)
3.Liceul de Artă (coord. prof. Mihaela Costea și Nadia Panait) și CSEIS (coord. prof. Maria Ivănescu, Aurelia Opriș și Ramona Vesa)
4.Școala cu clasele I-VIII din Sîntandrei (coord. prof. Andrada Mezea și Veronica Clonda) și CSEI „Orizont” (coord. Crina Ban și Adelina Pup)
5.Lic. Teoretic „Ady Endre” (coord. Cseke Sandor) și Casa de tip familial „Pasărea măiastră” (coord. Delia Bara)
6.Grup Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu” (coord. prof. Daniela Lascău – dir. adj. și Carmen Corina Filip) și Grup Școlar „G. Barițiu” (coordonator, prof. Dana Bănică).
Moderatorii concursului au fost simpaticii liceeni eminescieni Andrei Novac (președinte al Consiliului Județean al Elevilor Bihor) și Domokos Carla Cinthia (secretar al C.J.E. Bihor).
Concursul a fost deschis de directorul C.J.R.A.E. Bihor, dna profesor - psiholog Simina Hinț care a salutat echipele și coordonatorii lor, a prezentat programul și juriul concursului.
Competiția s-a desfășurat în cele mai bune condiții, echipele au evoluat foarte bine, simțindu-se o bună conlucrare și multă muncă, iar la vestimentație, nota maximă pentru toți dansatorii.
Din păcate, noi am tot așteptat până astăzi (duminică) rezultatele jurizării, dar doamna director, profesor-psiholog Simina Hinț, nu s-a ținut de promisiune. Prin urmare, nu avem cum să vă spunem cine ne va reprezenta în 10 mai la Deva, la regională. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul național de dans „Împreună pentru viitor”.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 21:01:54 Ora de vară a Europei de Est