Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Află, testează și compară cele mai competitive oferte educaționale la EDU 2012!

11 - 13 mai, la ROMEXPO

Află, testează și compară cele mai competitive oferte educaționale la EDU 2012!

Cel mai dinamic târg educațional, EDU 2012, va avea loc în perioada 11 -13 mai 2012. în cadrul Centrului Expozițional Romexpo din București și se va desfășura sub patronajul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Evenimentul este adresat atât publicului larg (tineri absolvenți de liceu sau facultate, elevi de liceu și studenți în căutare de burse de studiu, tabere educaționale, programe de instruire sau de mentorat în străinătate), cât și reprezentanților instituțiilor de învățământ care prospectează piața educațională în căutarea de dotări moderne pentru săli de clasă, amfiteatre și laboratoare.
În contextul schimbărilor actuale din sistemul învățământului, EDU 2012 vine în întâmpinarea tuturor celor interesați de perfecționare și instruire cu o gamă variată de oferte și produse educaționale în conformitate cu standardele internaționale. În acest scop, ROMEXPO împreună cu partenerii săi, Camerele de Comerț și Industrie din România, vor organiza o serie de seminarii, lecții interactive, filme de instruire, workshop-uri și prezentări.
Programul
VINERI, 11 mai - Sala conferințe (Pav. C2)
10.00-11.00 Parteneriatul ”GRĂDINIÞA – comunitate locală”, sesiune de comunicare. Moderatori: reprezentanti ai  Inspectoratului Scolar al  Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar Sector 1, unitatile de invatamant prescolar din sector 1, Casa Corpului Didactic si comunitatea locala.
12.00-14.00  “Conceptul de firma de exercitiu si actiunile antreprenoriale desfasurate in scolile din  sistemul IPT“, prezentare. Moderatori: reprezentanti Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic.
14.00-16.00 dezbatere sustinuta de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar.
16.00-18.00 Romii chiar vin la scoala?”, dezbatere pe tematica educationala.
Moderatori: reprezentanti Directia  Generala pentru Invatamant in Limbile Minoritatilor, Relatia cu Parlamentul si  Partenerii Sociali. 
SAMBATA, 12 mai - Sala conferinte (Pav. C2)
16.00-17.00 Competente de comunicare in actul didactic”, sesiune de comunicare.
Moderatori: reprezentanti ai  Inspectoratului Scolar al  Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar Sector 1, unitatile de invatamant prescolar din sector 1, Casa Corpului Didactic si comunitatea locala.
 DUMINICA, 13 mai - Sala conferinte (Pav. C2)
10.00-13.00 Stiluri de comunicare manageriala”, sesiune de comunicare
Moderatori: reprezentanti ai Inspectoratului Scolar al  Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar Sector 1, unitatile de invatamant prescolar din sector 1, Casa Corpului Didactic si comunitatea locala.
14.00-16.00 Cercetare si participare in educatie”, masa rotunda.
Moderator:  Doamna Laura Capita - cercetator PhD ISE - Institutul de stiinte ale Educatiei.
La EDU 2012, Artes și Active Center au fost invitate să organizeze „Baby & Kids Green Corner”. Cu această ocazie, organizatorii vor expune un „Paradis al copilăriei”, o oază de verdeață și sănătate, plecând de la programele educaționale concepute pentru viitorii părinți, bebeluși și copii.
De asemenea, la EDU, Școala „Micile vedete” va organiza Cinematograful pentru copii „Micile vedete”, un proiect - premieră națională în cadrul căruia vor putea fi vizionate în mod gratuit toate filmele educative de scurt metraj în care joacă Micile vedete, copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, absolvenți ai Școlii de Film și Televiziune pentru Copii „Micile vedete”. Iar cap de afiș este, bineînteles, filmul de scurt metraj selecționat la Festivalul de Film de la Cannes 2011, „Micile vedete la școală”.
Program de vizitare
11.05.2012 -12.05.2012, între orele 10.00-18.00
13.05.2012, între orele 10.00-16.00.
Pentru mai multe informații vă invităm să accesați site-ul dedicat evenimentului: www.edu-expo.ro
*
ROMEXPO SA este o societate cu capital privat, având ca acționar majoritar Camera de Comerț și Industrie a României. Societatea este membră a Asociației Mondiale a Industriei Târgurilor și Expozițiilor (UFI), a Alianței Târgurilor din Europa Centrală (CEFA), a Asociației Internaționale de Auditare a Statisticilor Expozițiilor (CENTREX) și a Asociației Organizatorilor de Târguri și Expoziții din România (ASOEXPO). Partener media EURODIDACTICA.
(Cristiana Julea)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:11:05 Ora de vară a Europei de Est