Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Încheierea campaniei, premierea și momentul artistic

Luni (10 decembrie), la Casa de Culltură a Municipiului Oradea

Încheierea campaniei, premierea și momentul artistic

Grupul consultativ de lucru privind prevenirea și combaterea violenței în familie (constituit din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Administrația Social Comunitară Oradea, Serviciul Județean de Medicină Legală Bihor, Inspectoratul de Poliție al județului Bihor, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Fundația Smiles, Uniunea Femeilor Bihor), coordonat de Direcția de Muncă și Protecție Socială Bihor, a organizat în perioada 28 noiembrie – 10 decembrie 2007 „Zilele prevenirii și combaterii violenței în familie și școală în județul Bihor”, o campanie de informare și prevenire, desfășurată în școli și comunități din Oradea și județul Bihor.

“Vrem să credem că mesajul a fost bine receptat”
Ing. Mioara Săteanu, subcomisar Ioana Indrieș, prof. Florian Negruțiu, inspector școlar, și alți reprezentanți ai grupului consultativ au prezentat, ieri, la Casa de Cultură a Municipiului Oradea, bilanțul campaniei, au premiat câștigătorii concursurilor de desene, eseuri, afișe și pliante, cu ocazia încheierii campaniei de informare, prevenire și combatere a violenței în familie, școală și comunitate.
Ultimul cuvânt l-au avut, totuși, artiștii (ansamblul coral și soliștii vocali de la S.A.M. “Ioan Bococi” și Palatul Copiilor și Elevilor , precum și majoretele de la Casa Tineretului, trupa "Juventus"), în cadrul unui moment artistic emoționant, intitulat "Pentru tine, cu dragoste".
Ing. Mioara Săteanu a considerat campania ca un succes real, domnia sa putând face lesne o comparație cu multe altele care s-au derulat începând cu 1998.  Rezultate notabile s-au obținut pe toate planurile, atât la activitățile interactive (mese rotunde, lectorate și dezbateri), la cursurile alternative, campania stradală de împărțit pliante și chestionare, cât și la concursurile de desene, eseuri, afișe și pliante.
Pe aceeași lungime de undă s-a aflat și prof. Florian Negruțiu, convins fiind de reușita campaniei. “Consider că a fost o premieră reușită și în ceea ce privește parteneriatul școală-familie. Vrem să credem că mesajul a fost bine receptat, iar acțiunile s-au dovedit eficiente, fie că ne referim la lectoratele cu părinții, întâlnirile și dezbaterile care au avut loc, fie la concursurile organizate sau acțiunile stradale.”
Avansând câte cifre și procente, subcomisar Ioana Indrieș a încercat să concluzioneze, chiar dacă nu se cunosc încă toate rezultatele obținute prin prelucrarea chestionarelor aplicate. Într-o ierarhizare descrescătoare a gradelor de violență, la nivelul județului nostru, pe primele patru locuri se situează: violența psihologică, socială, economică și sexuală. “Se constată o vilolență îndreptată mai ales spre persoanele de vârsta a III-a”, a ținut să sublinieze subcomisarul Ioana Indrieș.
Să mai spunem că înainte să se treacă la premierea câștigătorilor, inst. Rodica Lezeu, directorul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Senzorială, a ținut să intervină cu câteva considerații pur teoretice legate de violența îndreptată împotriva copiilor. (Ov. Dan)

Trimite email

joi, 6 mai 2021