Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Încheierea campaniei, premierea și momentul artistic

Luni (10 decembrie), la Casa de Culltură a Municipiului Oradea

Încheierea campaniei, premierea și momentul artistic

Grupul consultativ de lucru privind prevenirea și combaterea violenței în familie (constituit din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Administrația Social Comunitară Oradea, Serviciul Județean de Medicină Legală Bihor, Inspectoratul de Poliție al județului Bihor, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Fundația Smiles, Uniunea Femeilor Bihor), coordonat de Direcția de Muncă și Protecție Socială Bihor, a organizat în perioada 28 noiembrie – 10 decembrie 2007 „Zilele prevenirii și combaterii violenței în familie și școală în județul Bihor”, o campanie de informare și prevenire, desfășurată în școli și comunități din Oradea și județul Bihor.

“Vrem să credem că mesajul a fost bine receptat”
Ing. Mioara Săteanu, subcomisar Ioana Indrieș, prof. Florian Negruțiu, inspector școlar, și alți reprezentanți ai grupului consultativ au prezentat, ieri, la Casa de Cultură a Municipiului Oradea, bilanțul campaniei, au premiat câștigătorii concursurilor de desene, eseuri, afișe și pliante, cu ocazia încheierii campaniei de informare, prevenire și combatere a violenței în familie, școală și comunitate.
Ultimul cuvânt l-au avut, totuși, artiștii (ansamblul coral și soliștii vocali de la S.A.M. “Ioan Bococi” și Palatul Copiilor și Elevilor , precum și majoretele de la Casa Tineretului, trupa "Juventus"), în cadrul unui moment artistic emoționant, intitulat "Pentru tine, cu dragoste".
Ing. Mioara Săteanu a considerat campania ca un succes real, domnia sa putând face lesne o comparație cu multe altele care s-au derulat începând cu 1998.  Rezultate notabile s-au obținut pe toate planurile, atât la activitățile interactive (mese rotunde, lectorate și dezbateri), la cursurile alternative, campania stradală de împărțit pliante și chestionare, cât și la concursurile de desene, eseuri, afișe și pliante.
Pe aceeași lungime de undă s-a aflat și prof. Florian Negruțiu, convins fiind de reușita campaniei. “Consider că a fost o premieră reușită și în ceea ce privește parteneriatul școală-familie. Vrem să credem că mesajul a fost bine receptat, iar acțiunile s-au dovedit eficiente, fie că ne referim la lectoratele cu părinții, întâlnirile și dezbaterile care au avut loc, fie la concursurile organizate sau acțiunile stradale.”
Avansând câte cifre și procente, subcomisar Ioana Indrieș a încercat să concluzioneze, chiar dacă nu se cunosc încă toate rezultatele obținute prin prelucrarea chestionarelor aplicate. Într-o ierarhizare descrescătoare a gradelor de violență, la nivelul județului nostru, pe primele patru locuri se situează: violența psihologică, socială, economică și sexuală. “Se constată o vilolență îndreptată mai ales spre persoanele de vârsta a III-a”, a ținut să sublinieze subcomisarul Ioana Indrieș.
Să mai spunem că înainte să se treacă la premierea câștigătorilor, inst. Rodica Lezeu, directorul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Senzorială, a ținut să intervină cu câteva considerații pur teoretice legate de violența îndreptată împotriva copiilor. (Ov. Dan)

Trimite email

sâmbătă, 15 august 2020