Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Schițe erotice de Oradea, de Lucian Cremeneanu

Două evenimente, cu sau fără miză: lansare și meci

Schițe erotice de Oradea, de Lucian Cremeneanu

Florin Ardelean are nevoie de demonstrații de iubire și apreciere. Și-a programat lansarea cărții „Schițe erotice” în același timp cu meciul Arsenal – Steaua. Meci fără miză într-adevăr, dar cu iz de spectacol și goluri. Din sictir de Steaua sau din drag de autor, barul de noapte de la Dacia Continental e plin. Și nu e niciun televizor prin preajmă.

21:35. Dau mâna cu autorul și intru în barul de noapte. E deja full. Câteva locuri goale pe ici-colo. Lume de la politică, de la presă, de la instituții, de la facultatea de jurnalism, scriitori, critici. Pe unii nu îi cunosc. Se intonează imnul UEFA Champions League.
21:45 Echipele intră pe teren. Mircea Bradu ia microfonul și se bucură public de lumea multă venită la o asemenea oră. „O carte de acest gen” e expresia care face carieră. Walcott trece aproape de gol în două rânduri, în minutele 3 și 6.
21:53 Miron Beteg intră prin alunecare, îl deposedează corect pe Mircea Bradu de microfon și pornește un contraatac discret. Se leagă de expresia lui Mircea Bradu. Lumea râde finuț. Sagna centrează, Diaby îl culcă pe Rada și îl execută pe Zapata. 1-0.
22:00 Beteg pasează neinspirat microfonul unui domn doctor care vorbește despre femei citind de pe foi. Neinspirat. Ne plictisim. Van Persie ne dă emoții cu un șut care trece alături.
22:07 Mircea Bradu recuperează, vorbește din nou de carte și de editarea sa și îl întreabă pe autor: „Vrei să zici ceva?” Dică driblează un pic și gata. Neaga ia galben.
22:09 Florin Ardelean se întâlnește în sfârșit cu microfonul. Povestește cum a început. „Am scris ceva acum câțiva ani pentru Jurnal Bihorean. Nu au putut publica, dar le-a plăcut.” Șereș zâmbește cu subînțeles. Vali Badea se luptă în zadar în fața careului.
22:11 Florin Ardelean: „Dacă scoteam cartea asta în 1990, nu mai puteam ieși pe stradă de rușine.” Rada greșește din nou în apărare, dar portarul scoate.
22:13 Florin Ardelean: „Vă mulțumesc tuturor! Să înceapă cabaretul.” Vin fetele și ne arată chiloții. Foarte frumoși. Vin și băieții. Þup țup, hop ș-așa, tra la la. Gata! Luați de-aici o carte și hai la masă în salonul francez. Ovidiu Petre și Goian sunt depășiți în mare viteză.
22:27 Bem și mâncăm. „Cât e scorul?” e întrebarea cel mai des auzită. Mircea Bradu descoperă pulpele de pui. Delicioase. Vinul e bun, drept urmare se termină destul de repede. Ospătarul e discret și eficient. Autorul „Schițelor” își semnează lucrarea. Bendtner i-o bagă printre bețe lui Zapata. 2-0.
22:30 E pauză. Deschid la întâmplare cartea: „Eram în erecție, rigid, cu gura uscată, incapabil să articulez cuvintele.” Mă duc și eu la autograf. Ca toți ceilalți, am mari probleme în a înțelege scrisul. O comisie instituită ad-hoc mă ajută. „Pt. L.C., cartea întâlnirilor superficiale.” Mi se potrivește teribil.
23:09 Sunt în drum spre casă. Conduc. Din dreapta, sânul de pe copertă mă privește lasciv. La radio, Ilie Dobre strigă: „Gooooooooooooooooooooooool!” E 2-1.

Trimite email

miercuri, 26 ianuarie 2022