Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Schițe erotice de Oradea, de Lucian Cremeneanu

Două evenimente, cu sau fără miză: lansare și meci

Schițe erotice de Oradea, de Lucian Cremeneanu

Florin Ardelean are nevoie de demonstrații de iubire și apreciere. Și-a programat lansarea cărții „Schițe erotice” în același timp cu meciul Arsenal – Steaua. Meci fără miză într-adevăr, dar cu iz de spectacol și goluri. Din sictir de Steaua sau din drag de autor, barul de noapte de la Dacia Continental e plin. Și nu e niciun televizor prin preajmă.

21:35. Dau mâna cu autorul și intru în barul de noapte. E deja full. Câteva locuri goale pe ici-colo. Lume de la politică, de la presă, de la instituții, de la facultatea de jurnalism, scriitori, critici. Pe unii nu îi cunosc. Se intonează imnul UEFA Champions League.
21:45 Echipele intră pe teren. Mircea Bradu ia microfonul și se bucură public de lumea multă venită la o asemenea oră. „O carte de acest gen” e expresia care face carieră. Walcott trece aproape de gol în două rânduri, în minutele 3 și 6.
21:53 Miron Beteg intră prin alunecare, îl deposedează corect pe Mircea Bradu de microfon și pornește un contraatac discret. Se leagă de expresia lui Mircea Bradu. Lumea râde finuț. Sagna centrează, Diaby îl culcă pe Rada și îl execută pe Zapata. 1-0.
22:00 Beteg pasează neinspirat microfonul unui domn doctor care vorbește despre femei citind de pe foi. Neinspirat. Ne plictisim. Van Persie ne dă emoții cu un șut care trece alături.
22:07 Mircea Bradu recuperează, vorbește din nou de carte și de editarea sa și îl întreabă pe autor: „Vrei să zici ceva?” Dică driblează un pic și gata. Neaga ia galben.
22:09 Florin Ardelean se întâlnește în sfârșit cu microfonul. Povestește cum a început. „Am scris ceva acum câțiva ani pentru Jurnal Bihorean. Nu au putut publica, dar le-a plăcut.” Șereș zâmbește cu subînțeles. Vali Badea se luptă în zadar în fața careului.
22:11 Florin Ardelean: „Dacă scoteam cartea asta în 1990, nu mai puteam ieși pe stradă de rușine.” Rada greșește din nou în apărare, dar portarul scoate.
22:13 Florin Ardelean: „Vă mulțumesc tuturor! Să înceapă cabaretul.” Vin fetele și ne arată chiloții. Foarte frumoși. Vin și băieții. Þup țup, hop ș-așa, tra la la. Gata! Luați de-aici o carte și hai la masă în salonul francez. Ovidiu Petre și Goian sunt depășiți în mare viteză.
22:27 Bem și mâncăm. „Cât e scorul?” e întrebarea cel mai des auzită. Mircea Bradu descoperă pulpele de pui. Delicioase. Vinul e bun, drept urmare se termină destul de repede. Ospătarul e discret și eficient. Autorul „Schițelor” își semnează lucrarea. Bendtner i-o bagă printre bețe lui Zapata. 2-0.
22:30 E pauză. Deschid la întâmplare cartea: „Eram în erecție, rigid, cu gura uscată, incapabil să articulez cuvintele.” Mă duc și eu la autograf. Ca toți ceilalți, am mari probleme în a înțelege scrisul. O comisie instituită ad-hoc mă ajută. „Pt. L.C., cartea întâlnirilor superficiale.” Mi se potrivește teribil.
23:09 Sunt în drum spre casă. Conduc. Din dreapta, sânul de pe copertă mă privește lasciv. La radio, Ilie Dobre strigă: „Gooooooooooooooooooooooool!” E 2-1.

Trimite email

sâmbătă, 19 iunie 2021