Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Eco Școala „Avram Iancu” a devenit „prințesa” învățământului bihorean

Cadoul REGIO

Eco Școala „Avram Iancu” a devenit „prințesa” învățământului bihorean

Elevii și dascălii de la Eco Școala „Avram Iancu” din Oradea au primit cu bucurie vineri, 25 mai 2012, conducerea Primăriei Oradea, la ceas de inaugurare a celor două corpuri de clădire, complet modernizate și dotate.

Prin proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere și dotări la Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu”, corp B și corp C, Oradea” s-a reabilitat, modernizat, extins și dotat, o suprafață de 3.453,39 mp. În urma investiției, spațiul de învățământ a devenit un imobil modern, mobilat și dotat conform cerințelor educaționale europene.
La inaugurare au onorat cu prezența primarul Oradiei, dl ing. Ilie Bolojan, doamna viceprimar Florica Cherecheș, coordonatorii Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Primăriei Oradea, reprezentanții Administrației Imobilare Oradea, inspectorul școlar general adjunct, dl prof. Nicolae Ungur,  directori de școli și cadre didactice universitare (între care unii foști elevi ai școlii, precum distinșii profesori: Ioan Chelemen, Dan Matei și Ioan Hora)... 
În cadrul conferinței ce a precedat momentul festiv din curtea școlii, șeful Biroului Turism, Cultură, Regenerare Urbană din cadrul Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea, dl Dumitru Sim, a făcut o prezentare amănunțită a proiectului, furnizând toate datele generale și specifice, precum și particularitățile de ordin tehnic ale proiectului.
În cadrul festivităților desfășurate în curte, doamna viceprimar Florica Cherecheș i-a încântat pe copii comparând școala lor cu o „prințesă” ajunsă astfel dintr-o „cenușăreasă”... „Mă bucură faptul că această școală a devenit acum, în urma acestor lucrări de modernizare, una dintre cele mai frumoase școli din Oradea”.
Invitat să ia cuvântul, dl primar a mulțumit colegilor din Primăria Oradea, Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională, dar și constructorilor pentru finalizarea lucrărilor. Adresându-se copiilor, dl primar le-a promis că în această vară, primăria va asfalta curtea, precum și strada Gh. Pop de Băsești, până la începerea noului an școlar. În intervenția sa, dl inspector general adjunct, prof. Nicolae Ungur, a asiguat conducerea școlii de tot sprijinul Inspectoratului Școlar în desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului instructiv-educativ. Reprezentanții părinților și elevilor (președintele Consiliului elevilor – Horea Bîrlădeanu) au mulțumit Primăriei Oradea pentru valorosul cadou, promițând să păstreze în cele mai bune condiții zestrea primită și să răspundă cu rezultate deosebite pentru onorarea „prințesei”.
Momentul artistic – dominat de „Allegria”
În cinstea evenimentului, artiștii coordonați de prof. Stelieana Cârciumaru, Monica Toader și Constantin Negruț au mulțumit în felul lor printr-un buchet de cântece și dansuri (dans popular și dans de societate, instructori, Constantin Negruț și Florin Culda). Protagoniștii au fost elevi din clasele a II-a B, a II-a C, a III-a C și a VI-a C, grupurile „Allegria” (din a II-a și a VI-a C), grupul vocal și soliștii din a II-a și a III-a C: Diana Toader, Darius Buciu, Maria Mudura, Sonia Baiduc și Patricia Gavrilaș.
Doamna director, prof. Gheorghina Bîrlădeanu, conducerea școlii, colectivul de cadre didactice și elevi au mulțumit pentru cadou înmânând plachete și diplome distinșilor invitați, dar și foștilor dascăli ai școlii prezenți la manifestare. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (79 de poze), accesați Galeria foto: Eco Școala „Avram Iancu” a devenit „prințesa” învățământului bihorean.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 18:01:56 Ora de vară a Europei de Est