Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Concursul național „Parteneriat în educație – prezent și perspective”

Primim de la Consiliul Național al Elevilor

Concursul național „Parteneriat în educație – prezent și perspective”

Consiliul Național al Elevilor continuă tradiția concursului național „Parteneriat în educație”. A XII-a ediție a concursului național de proiecte ale consiliilor elevilor s-a desfășurat în perioada 24-27 mai 2012, la Sulina.

Analog edițiilor anterioare, la eveniment au participat reprezentanții elevilor și reprezentanți ai Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, precum inspector general prof. dr. Daniela Călugăru, dar și inspectori educativi și directori ai palatelor copiilor din țară.
Inițiativa organizării unui eveniment național dedicat parteneriatului în educație apaține școlii tulcene, dorind să atragă atenția asupra unei realități: necesitatea educării elevilor în spirit european.
Proiectul reușește să întărească convingerea că rolul Consiliului Elevilor crește în ceea ce privește dezvoltarea elevilor în spiritul echipei și colaborării deschise, factori esențiali în educație.
Concursul cuprinde patru secțiuni cu temetici distincte: cetățenie democratică, interculturalitate, educație pentru sănătate și protecția mediului. Anul acesta proiectele câștigătoare la categoria cetățenie democratică au fost din Sibiu și Bacău, la categoria interculturalitate din Brașov și Satu Mare, la educație pentru sănătate proiectul câștigător a reprezentat Consiliul Județean al Elevilor din Olt, iar pentru ultima categorie, proiecția mediului, premiul I a revenit reprezentantului din Timiș.
Festivitatea de premiere a fost urmată de un spectacol artistic susținut de elevii tulceni.
„Pentru al doisprezecelea an la rând, gazdele tulcene își dovedesc deschiderea față de implicarea Consiliului Elevilor în procesul de modernizare a sistemului educațional românesc. Spiritul de competiție, caracterul inovator și sustenabilitatea sunt cuvintele ce definesc ediția de anul acesta a „Parteneriatului în educație – prezent și perspective”, declară Andrei-Bogdan Petre, președintele Consilului Național al Elevilor. (Georgiana Epure)
 
Despre Consiliul Național al Elevilor
Consiliul Național al Elevilor din România a fost înființat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcționează în baza Regulamentului de organizare și funcționare aprobat prin Ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.
Consiliile elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local și național, promotori ai dezvoltării climatului școlar, dar și un cadru de dezvoltare, de educație civică autentică și de formare a unor cetățeni responsabili.
Consiliul Național al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării școlii și încurajării relației de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii își pot alege reprezentanții pe baza principiului legitimității, pot formula puncte de vedere specifice lor și pot elabora propuneri pentru îmbunătățirea calității vieții școlare.
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul național „Parteneriat în educație – prezent și perspective”

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 08:37:38 Ora de vară a Europei de Est