Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Echipajele de la Șuncuiuș - pe prima treaptă a podiumului județean

„Educația rutieră – Educație pentru viață!”

Echipajele de la Șuncuiuș - pe prima treaptă a podiumului județean

Miercuri, 30 mai 2011, echipajele de la gimnaziu și liceu ale dlui director Virgil Matei de la Grupul Școlar Industrial din Șuncuiuș au ocupat prima treaptă a podiumului la etapa județeană a concursului de siguranță rutieră „Educația rutieră – Educație pentru viață”.

Potrivit tradiției, etapa județeană s-a desfășurat la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea, fiind jurizată de o echipă de polițiști, alcătuită din comisar Ioana Indrieș – coordonatorul de proiect, comisar-șef Claudiu Ciuclea, inspector principal Flaviu Iova și agent-șef adjunct Florin Spătaru - reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Bihor.
Clasamentul
La gimnaziu
Locul I – Gr. Șc. Ind. Șuncuiuș
Locul II –Școala cu clasele I-VIII din Avram Iancu
Locul III – Școala din Borod
Mențiuni: echipajele școlilor din Sîntandrei, „Oltea Doamna”, Oradea, Școala din Talpoș, C.N. „Avram Iancu” din Ștei și Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea.
La liceu
Locul I – echipajul Grupului Școlar Industrial din Șuncuiuș
Locul II – echipajul Colegiului Național „Avram Iancu” din Ștei
Locul III – echipajul Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea
La probele individuale
Și la probele individuale, reprezentanții Șuncuiușului s-au clasat pe primul loc, după cum urmează: la secțiunea parc-școală eleva Andreea Cătană, iar la poligon elevul Raul Gavriluț; tot la poligon, pe primul loc, s-a situat și Laurențiu Faur de la Școala din Avram Iancu, cu un timp mai bun decât Raul, cei doi având același număr de puncte penalizare.
„Învățați copii să circulați corect pe stradă!”
Cu acest îndemn li s-a adresat membrilor echipajelor dl comisar-șef Claudiu Ciuclea, în cadrul festivității de premiere. Astfel, comandantul Poliției Rutiere a ținut să tragă un semnal pentru respectarea cu strictețe a regulilor și normelor rutiere, a semnificației indicatoarelor de circulație pentru a nu se expune accidentelor de circulație pe drumurile publice. Au fost amintite apoi proiectele pe care municipalitatea le dezvoltă cu partenerii din Ungaria pentru a construi piste internaționale de biciclete. Bucuria acestei ediții județene a concursului este dată de participarea în premieră a nenumărate echipaje la gimnaziu și regretul că la liceu nu s-au  calificat la etapa județeană decât trei echipaje.
Pe îndrumătorii echipajelor dl comisar-șef Claudiu Ciuclea i-a îndemnat să ia exemplul dlui profesor director Virgil Matei de la Grupul Școlar Industrial din Șuncuiuș, care de ani buni este lider de piață cu echipajele școlii din Șuncuiuș, la nivel județean, la toate concursurile de educație rutieră, deținând un palmares impresionant.
Chiar zilele acestea, noi am publicat, pe ovidan.ro și în revista „OviDan” nr. 74, bilanțul strălucitor al celor 20 de ani de activitate rutieră cu rezultate de excepție la Grupul Școlar Industrial din Șuncuiuș. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Echipajele de la Șuncuiuș - pe prima treaptă a podiumului județean.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:56:18 Ora de vară a Europei de Est