Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cu colindul la Biblioteca județeană, Primărie, A.P.M. Bihor și Antena 1

Vineri, grupul „Allegria” de la Școala „Avram Iancu” Oradea

Cu colindul la Biblioteca județeană, Primărie, A.P.M. Bihor și Antena 1

Prof. Gheorghina Bîrlădeanu, directorul Școlii cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Oradea, ne-a invitat, astăzi (vineri, 14 decembrie 2007), să cunoaștem grupul „Allegria”, în și prin recitalurile de colinde susținute la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, Primăria Oradea și Antena 1 Oradea

În 2008, „Allegria” va împlini 10 ani
Selectați și îndrumați de înv. Steliana Cârciumaru și inst. Constantin Negruț, dascăli talentați și competenți într-ale muzicii, unii din membrii grupului „Allegria” au ajuns în timp mici vedete, iar mai apoi interpreți apreciați, precum Vlad Crosman, Aida Bălăceanu și Paul Popa. Actualul grup este format din elevi talentați ai claselor a II-a de la Școala „Avram Iancu”. Din repertoriul lor de colinde, ei au prezentat astăzi șase piese: „Iar au venit sărbătorile”, „Ninge”, „De Crăciun”, „Sus, boieri!”, „Dragă Moș Crăciun”, „Vine Crăciun cel bătrân”, bucurându-se de succes, și fiind răsplătiți de gazde, după obicei, cu dulciuri și răcoritoare. La Biblioteca județeană, doamna Mariana Barna, șef birou secție pentru tineret le-a prezentat secția pentru copii, îndemnându-i să-și convingă părinții să-i aducă la bibliotecă, noua clădire a instituției având amenajate și locuri speciale spre delectarea celor mici. De la bibliotecă, artiștii au urcat în autobuzul asigurat de fundația Căminul Felix (în calitate de partener și sponsor) deplasându-se la sediul Agenției pentru Protecția Mediului, unde au fost primiți cu drag de doamna ing. Felicia Enache și colegii, în sala festivă a instituției. Ora următoare, erau planificați să cânte la împărăție! În sala mare a Primăriei, „Allegria” a cântat lângă bradul uriaș, în fața Moșului, care a fost numai ochi și urechi, și care, la final le-a împărțit pachete cu dulciuri și s-a pozat cu ei. Ultimul popas, l-au făcut colindătorii la sediul Antenei 1 din Oradea.
Grup vocal, interpreți și dansatori
După cum aveam să aflăm de la înv. Steliana Cârciumaru, grupul „Allegria” este mult mai numeros, cuprinzând, pe lângă grupul vocal, și formații de dans modern și dansuri populare, dar și interpreți vocali, unii activând chiar și în alte grupuri, cum e Claudia Gui (componentă a grupului „Vivere”). Anul acesta, grupul „Allegria” a fost invitat să cânte la Cluj-Napoca, în deschiderea Festivalului de umor, intitulat „Ora hazului”, iar vineri, șapte dansatori vor fi prezenți la serbarea clubului Stephany, prilejuită de încheierea cursului de dans. Să mai notăm faptul că în istoria sa, grupul vocal a scos trei CD-uri (pentru uz didactic), cuprinzând „Cântecele copilăriei” (două volume) și „Cântecele iernii”.
Atât la această oră despre „Allegria”, un grup care promite mult și care merită toată atenția!  Ovidiu DAN    
P.S. Pentru mai multe poze (108 poze), accesați Galeria foto: Cu colindul la Biblioteca județeană, Primărie, A.P.M. Bihor și Antena 1.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 13:47:21 Ora de vară a Europei de Est