Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Carnavalul poveștilor la Grădinița nr. 53 din Oradea

Miercuri,

Carnavalul poveștilor la Grădinița nr. 53 din Oradea

Miercuri, 13 iunie 2012, am asistat pentru prima oară la o serbare la Grădinița nr. 53, răspunzând invitației lansate de educatoarele grupei mari A, prof. Adina Fodor și Ramona Pușcaș.

-Adina, de ce un carnaval al poveștilor?
-„Pentru că poveștile și basmele au încântat întotdeauna copilăria tuturor generațiilor. Acestea constituie un mijloc important de lărgire a orizontului  copilului. Basmele, ca și poveștile scot în evidență trăsăturile personajelor, dându-i copilului posibilitatea să deosebească frumosul de urât, binele de rău și să urmeze exemplul personajelor pozitive...”
-În partea a II-a ați rememorat, prin vers și cânt, cei trei ani de grădiniță. Câte proiecte nu s-au întâmplat în trei ani. Poate vă opriți la cele mai importante.
-Ne amintim cu drag de excursiile pe care le-am făcut la Pescăria Cefa și Băile Felix, de întâlnirea cu medicul stomatolog, de vizita la bibliotecă și ieșirea în parc, vizitele la pompieri și brutărie, la biserică și la școală, precum și la teatrul de păpuși, dar să nu uităm nici de participarea la numeroase concursuri...”
Până să înceapă carnavalul, părinții au fost încântați să-și asculte odraslele recitând și cântând în limba engleză, cu profesoara lor, Antonia Ilea, iar la finalul serbării, s-au delectat cu un dans țigănesc, pregătit împreună cu antrenoarea lor de dans de la Club „Exclusive”, Oana Veszi.
În lumea minunată a poveștilor
Revenind la lumea minunată a poveștilor, dorim să vă prezentăm protagoniștii: Prințesa povestitoare a fost Cioara Alexia, Zâna Veseliei - Deac Larisa, Zâna Poveștilor - Pașca Iulia, Făt-Frumos - Dumitrescu Antonio, Ileana Cosânzeana - Gros Rebeca, Scufița Roșie - Sălăjan Estera, Cenusăreasa - Tâmpu Crina, Prințul - Negrean Darius, Greuceanul - Crăciun Antonio, Iepurașul  Puf (gri) - Kabai Luca, Iepurașul Puf (alb) - Miheș Secara Lucas, Împărăteasa - Bandila Sonia, Alba-ca-Zăpada - Fazekas Sonia, Prințul - Mocan Sebastian, Piticul - Fodor Raul, Piticul - Cioara Nicolas, Capra - Avram Daria, Iezișorul mijlociu - Tirpe Teodora, Iezișorul cel mare - Kovacs Levente, Iezișorul cel mic: Mocanu Beniamin, Lupul - Demian David, Ursul - Bot Larisa, Vulpea - Sîrbu Ștefania, Motanul Încălțat - Solyom Roland, Lizuca - Chereji Iasmina, Mica Sirenă - Drugaș Sarah, Zâna Prieteniei - Mărcuțiu Oana, Zâna Florilor - Zgârd Eliza, Zâna Zorilor - Canalas Elisa.
Concluzionând, vom spune că 80 la sută din efectivul grupei au evoluat de nota 10, dovedindu-se apți pentru a ajunge la toamnă școlari, iar felicitările pentru performanță le merită cele două educatoare, prof. Adina Fodor și Ramona Pușcaș, dar și părinții, pentru felul în care și-au sprijinit copiii, colaborând foarte bine cu doamnele educatoare! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (101 poze), accesați Galeria foto: Carnavalul poveștilor la Grădinița nr. 53 din Oradea. 

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 08:34:40 Ora de vară a Europei de Est