Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Sunteți frumoși la suflet și vă doresc să rămâneți așa!”

Ultimul sunet... pentru clasele a VIII-a de la Șc. nr. 11

„Sunteți frumoși la suflet și vă doresc să rămâneți așa!”

Vineri dimineața (15 iunie 2012), la ultimul sunet de clopoțel, absolvenții claselor a VIII-a de la Școala cu clasele I-VIII nr. 11 din Oradea au coborât în curte prin tunelul de trandafiri creat de colegii lor din a VII-a.

După mesajele adresate de conducerea școlii și înmânarea cheii, toate baloanele colorate pe care le purtau în mâini și-au luat zborul așa după cum și ei își vor lua zborul spre alte școli de soare pline!
„E o zi specială pentru voi, ziua în care vă semnați viitorul, plecând din școala voastră dragă spre alte școli pentru care ați optat. Sunteți frumoși la suflet și vă doresc să rămâneți așa! Să reprezentați cu succes școala pe care ați absolvit-o. Noi suntem mândri de voi, iar voi să ne faceți cinste acolo unde veți merge!
„Munca de dascăl nu se sfârșește la ușa clasei!”
Dragi colegi profesori, mesajul meu este de respect și apreciere pentru tot ceea ce ați făcut pentru acești copii minunați. Munca de dascăl nu se sfârșește la ușa clasei, o știm cu toții. De aceea vă cer să fiți tot timpul la înălțimea profesiei pe care ați îmbrățișat-o, modele vii de urmat pentru copiii pe care îi avem în față.
Dragi părinți, vă felicit pentru strădania de a crește niște copii frumoși sufletește. Știm că nu v-a fost ușor. În meseria dumneavoastră nu aveți cum să vă luați concediu...”
Am citat-o pe doamna director, profesor drd. Adelina Iacob.
Mesaje de felicitare și încurajare le-au fost adresate absolvenților și de către dna director adjunct, prof. Ramona Lucaciu și consilierul educativ, prof. Zoia Ciogu, iar grupul vocal al școlii, condus de dl prof. Kulcsar Arpad, a încins atmosfera cu câteva serenade!
În a VIII-a D – clasa dlui prof. Radu Hora
După pozele de grup, dna Cornelia Bulzan și dl profesor diriginte Radu Hora ne-au invitat în sala de clasă a celor din a VIII-a D, copii silitori și bine educați după cum aveam să constatăm. Dl diriginte le-a înmânat carnetele de elev cu mediile generale invitându-i să le consulte, iar cei care au de făcut observații legate de corectitudinea calculării mediilor să le facă. I-a felicitat pentru rezultatele obținute: Diana Filimon – media 10 (și 9,86 în cei patru ani de gimnaziu), Czako Tamas – 9,88, Tabita Bălan – 9,83, trei elevi cu 9,80: Bouit Yasmina, Sebastian Căpuș și Gabriela Vereș...
Media generală a clasei este peste 9, iar absolvenții și-au orientat privirile optând pentru C.N. „Mihai Eminescu”, C.E. „Partenie Cosma”, Lic. T. „Lucian Blaga”...
Succes tuturor absolvenților, dar și dlui profesor diriginte Radu Hora!
Prietenii știu de ce! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Sunteți frumoși la suflet și vă doresc să rămâneți așa!”

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:12:01 Ora de vară a Europei de Est