Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Marea familie a clasei a III-a C, la ora bilanțului

La Eco Școala „Avram Iancu” din Oradea

Marea familie a clasei a III-a C, la ora bilanțului

Clasa a III-a C i-a invitat pe toți cei dragi să participe la festivitatea de încheiere a celui de-al treilea an școlar din viața de elev.

Așa că, vineri, 15 iunie 2012 , timp de aproape două ore, elevii au evoluat în fața celor prezenți, stârnind aplauze și primind felicitări.
Serbarea a debutat cu promisiunile făcute de fiecare pentru anul școlar care va veni, dar fiecare și-a recunoscut cu obiectivitate și neîmplinirile. Era momentul să intre în scenă dansatorii de „profesie”, îndrumați de dl instructor Andrei Culda, cu două momente distincte, pentru a-și demonstra clasa, la vârsta lor și cu experiența în twist, tango, cha-cha-cha și hip-hop.
 „Vedeta” clasei, Gavrilaș Patricia, acompaniată de celelalte fete, a încântat  și ne-au încântat cu piesa „Minunată ești copilărie”.
Doamna învățătoare a prezentat un material PowerPoint, o retrospectivă a tuturor activităților școlare și extrașcolare de peste an. Fiecare elev a primit câte un CD cu acest material.
Mici actori pe marea scenă
Pe scena improvizată în clasă, micii actori ne-au surprins plăcut cu cele patru scenete: D-l Goe, Vizită, Procesul lui Nică, Procesul fetei babei. Apoi, elevii și dna învățătoare și-au luat rămas bun de la colegii lor Galiș Bogdan și Borșoș Cezara care de la toamnă se vor muta cu familiile în Germania.
După muncă și răsplată! A urmat  recompensarea elevilor cu diplome (și un caiet de vacanță) pentru rezultatele obținute la învățătură și purtare. Toți cei 27 de elevi au primit diploma de absolvire, urmată de peste 120 de diplome acordate elevilor pentru aptitudini speciale. Astfel au fost premiați: cei mai atenți, cei mai activi, cei mai harnici, cei mai ascultători, cei mai ambițioși, cei mai buni povestitori, cei mai pasionați cititori, cei mai buni prieteni ai naturii, cei mai creativi, cei mai ordonați, cei mai sinceri prieteni, cei mai veseli, magicienii ortogramelor și semnelor de punctuație, cei mai buni la matematică, cei mai buni sportivi, solistul clasei, cei cu scrisul cel mai caligrafic, cei mai buni desenatori...
În încheiere, concluziile doamnei s-au dorit un cuvânt de învățătură:
„În septembrie, am prognozat un an dificil din cauza celor două operații noi, înmulțirea și împărțirea, la care s-au adăugat părțile de vorbire și de propoziție, analiza gramaticală, povestirea în scris a unui text, notele și duratele muzicale pe portativ și multe altele.
Cu toate acestea, ne-am făcut timp și pentru alte activități școlare și extrașcolare prin care ne-am relaxat, ne-am cunoscut mai bine, pentru închegarea colectivului în marea familie a albinuțelor. Am muncit mult, deoarece am avut cu cine...
De-acum vă veți juca, pentru că a sosit vacanța. Sunt sigură însă că nu veți uita de datoria voastră.
Dragi părinți, tot ce am realizat în cei trei ani, am realizat împreună; am clădit doar cu marele dumneavoastră concurs, pentru care vă mulțumesc mult! Am fost o mare familie!
Să ne revedem sănătoși!
Vacanță plăcută tuturor!
Aceasta este Monica; aceștia sunt cei 27 de copii ai săi, dimpreună cu partenerii lor – părinții, cu care alcătuiesc Marea familie! (Ovi Dan)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:19:00 Ora de vară a Europei de Est