Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Copilul din spatele ochilor

Luni, în premieră națională, la RadioLynx.ro,

Copilul din spatele ochilor

RadioLynx.ro va transmite live, pe internet, în premieră națională, spectacolul “Copilul din spatele ochilor”, de Nava Semel, luni, 17 decembrie, ora 19.30. RadioLynx.ro, Asociația Femeilor din Teatru, Centrul de proiecte culturale “ARCUB” al Primăriei Capitalei, Asociația “Provita pentru născuți și nenăscuți” București vă invită, luni, 17 decembrie, de la ora 19.30, la Teatrul Nottara din București, sala George Constantin, la spectacolul “Copilul din spatele ochilor”, de Nava Semel.

“Copilul din spatele ochilor” este povestea unei mame israeliene care are grijă de fiul ei atins de Sindromul Down, și încearcă să-l protejeze de greutățile care-l așteaptă.De-a lungul piesei, copilul “handicapat” devine sursă de iubire pentru toți membrii familiei. De fapt, el este cel care-i învață pe toți ceilalți un nou sens al bucuriei de a trăi.
Regia spectacolului este semnată Liana Ceterchi, scenografia, Adriana Raicu Petre, iar interpretarea aparține actriței Gabriela Popescu.
“În scrierile mele mă surprind din nou și din nou aplecată asupra copiilor”, declară autoarei piesei, Nava Semel. “Felul în care ei observă lumea ciudată și înfricoșătoare a celor mari, încercând să găsească un înțeles sub amenințările și sub umbrele ei. Adulții, de asemenea, observă sufletul copilului; adeseori ei însă nu realizează singuratatea lui și sentimentul de a fi diferit”.
Piesa a fost scrisă în urmă cu 20 de ani și interpretată în 11 țări. În Israel, acolo unde trăiește autoarea, “Copilul din spatele ochilor” a primit numeroase premii, în urma celor peste 1000 de reprezentații.
Autoarea Nava Semel, prezentă la premieră, a scris despre producția românească a piesei sale: “Poate arta schimba realitatea”, am fost întrebată într-un interviu la București. “Poate cu o mică bătaie de inimă”, a fost răspunsul meu. În această producție minunată, am fost norocoasă să aud o mulțime de bătăi de inima.”
Actrița Gabriela Popescu, cucerită de intelesul sensibil al acestui demers artistic spune: “Prin bunătate, generozitate, iubire poți câștiga chiar nemurirea. Mulțumesc tuturor prietenilor care au înțeles că sprijinind un gând ca acesta, sprijină echilibrul atât de fragil al vieții.”
Cu o istorie de douăzeci de ani, piesa a fost pusă în scenă în peste 10 țări, depășind suta de reprezentații și producții radio.
“The Guardian” relatează despre text: “nu e vorba aici despre nici o politică... această piesă este un semn care ne aduce aminte ca mamele, indiferent de convingerile lor politice, religioase, naționale își iubesc fiii”...
Bianca BOITAN

Trimite email

vineri, 7 august 2020