Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Clasa a II-a A – o clasă de premianți cu coronițe

Vineri, la C.N. „Iosif Vulcan”

Clasa a II-a A – o clasă de premianți cu coronițe

Vineri (22 iunie 2012), în ultima zi de școală, după orele de curs, la sebarea clasei a II-a A de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea, toți elevii dnei profesor dr. Maria Donca purtau coronițe pe cap.

În timpul serbării (coronițelor), fiecare avea să-și prezinte (în versuri și cânt) semnificația coroniței pe care o purta (coronița de grâu, coronița din flori de câmp, din flori de tei, de trandafiri, de margarete...). Sebarea, plăcută și „neobișnuită” prin mesajul  ei instructiv-educativ concret, a fost urmată de premierea elevilor.  Răsplătiți cu multe diplome și cărți, fiecare după trudă, finalizare și dramul său de talent, competență și răbdare, fiecare își avea mapa sa, portofoliul burdușit și câte o coroniță pe cap, care, de această dată, purta semnificația victoriei finale; laurii de pe frunțile lor aveau acoperire în premiile naționale, în medaliile cucerite la nenumărate concursuri naționale.
La „Fii InteligenT … la matematică” – 13 elevi: șase elevi – locul I: BORZA Diana Ioana, FLORUÞ Mara Ștefania, LAZA Vanessa, LUNCAN Ștefania, MORCOVESCU Antonia, PENDEA Nicholas; doi elevi locul II: COTRĂU Oana Maria, MIRCEA Darius Ionuț; cinci mențiuni: BOT Raluca Andreea, MERCEA Narcisa Georgiana, MESAROȘ Mihai Alexandru, POPOVICI George Octavian, RĂTAN Luca Răzvan.
La „comunicare.ortografie.ro” – 10 elevi: LUNCAN Ștefania – locul I; cinci elevi – locul III: BORZA Diana Ioana, FLORUÞ Mara Ștefania, LAZA Vanessa, MESAROȘ  Mihai Alexandru, VOICHESCU Daria Nerissa; patru mențiuni: DOROFTEI George Rafael, MORCOVESCU Antonia, POPOVICI George Octavian, TRIPA Alexandru.
La Evaluarea în educație la limba și literatura română – 24 de elevi: locul I - medalie de aur - opt elevi: COTRĂU Oana Maria, FLORUÞ Mara Ștefania, LUNCAN Ștefania, MEȘTER Cătălin Alin, MORCOVESCU Antonia, PANTEA Tania Georgiana și VOICHESCU Daria Nerissa (la etapa din 8 oct. 2011), iar MORCOVESCU Antonia (la etapa din 25 februarie); locul II – medalie de argint: BORZA Diana Ioana(la etapa din 8 octombrie); locul III – medalie de bronz - 10 elevi: BOT Alexandra Maria, BOT Raluca Andreea, FILIMON Paula Elena, LAZA Vanessa, MERCEA Narcisa Georgiana, MOISE Bianca, PENDEA Nicholas (la etapa din 8 oct.), BORZA Diana Ioana (la etapa din 25 febr.), iar MORCOVESCU Antonia și VOICHESCU Daria Nerissa (la etapa din 19 mai); mențiune I - doi elevi: BOT Raluca Andreea și PINTEA Alesia Gabriela; mențiune II - 3 elevi: MEȘTER Cătălin Alin, PENDEA Nicholas și RĂTAN Luca Răzvan (la etapa din 19 mai).
La Evaluarea în educație la matematică – 4 elevi: locul I - medalie de aur: FLORUÞ Mara Ștefania (în 3 martie) și MORCOVESCU Antonia (în 12 mai); locul III – medalie de bronz: COTRĂU Oana Maria (în 15 oct.) și MORCOVESCU Antonia (în 3 martie).
La Cangurașul matematician – 28 elevi (în 17 febr. 2012): excelent  – 13 elevi: PENDEA Nicholas, MORCOVESCU Antonia, LUNCAN Ștefania, PINTEA Alesia, POPOVICI George Octavian, MERCEA Narcisa Georgiana, FLORUÞ Mara Ștefania, MIRCEA Darius Ionuț, PANTEA Tania Georgiana, SAV Anton, BORZA Diana Ioana, BOT Raluca Andreea, SABĂU Horațiu Răzvan; foarte bine – 11 elevi: BOGDAN Andreea, RĂTAN Luca Răzvan, COTRĂU Oana Maria, VOICHESCU Daria Nerissa, FILIMON Paula Elena, TRIPA Alexandru, MESAROȘ Mihai Alexandru, MEȘTER Cătălin Alin, LAZA Vanessa, DOROFTEI George Rafael, MOISE Bianca; bine – 4 elevi: BOT Alexandra, GANEA Patrick Andrei, DERECICHEI Melania Ioana, VEREȘ Georgiana Andreea.
 La Cangurașul în lumea poveștilor – 30 elevi (în 11 mai 2012): excelent – 16 elevi: BORZA Diana Ioana, FLORUÞ Mara Ștefania, RĂTAN Luca Răzvan, POPOVICI George Octavian, MORCOVESCU Antonia, MEȘTER Cătălin Alin, LUNCAN Ștefania, SABĂU Horațiu Răzvan, PENDEA Nicholas, VOICHESCU Daria Nerissa, MESAROȘ Mihai Alexandru, TRIPA Alexandru, PINTEA Alesia Gabriela, MERCEA Narcisa Georgiana, AVRAM Sergiu Denis, MIRCEA Darius Ionuț; foarte bine – 12 elevi: BOT Alexandra Maria, BEREANU Ralph Valentin, PANTEA Tania Georgiana, MOISE Bianca, LAZA Vanessa, BERE Mugurel Sebastian, DOROFTEI George Rafael, SAV Anton, BOT Raluca Andreea, COTRĂU Oana Maria, GANEA Patrick Andrei, FILIMON Paula Elena; bine – doi elevi: BOGDAN Andreea și DERECICHEI Melania Ioana.
TOTAL premii: locul  I – 46 de elevi, locul II – 26, locul III – 23, mențiuni – 14.
Am rămas fără replică! (Maria Donca & Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Clasa a II-a A – o clasă de premianți cu coronițe. 

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:45:16 Ora de vară a Europei de Est