Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

S-a deschis „Re-creația de vară” la Eco Școala „Avram Iancu”

Poate nu ați aflat încă știrea-bombă:

S-a deschis „Re-creația de vară” la Eco Școala „Avram Iancu”

Proiectul, aflat la cea de-a III-a ediție, este finanțat de Primăria Oradea, din fonduri nerambursabile.
Așadar, între 25.06.12 și 27.07.12, puteți participa, zilnic, la activitățile cercurilor (la alegere)

25.06.12  – 29.06.12
„Desen și culoare”- Anghel Ramona, Gaja Alexandra;
„Activități recreative”- Jurcan Loredana, Agoșton Simona
„Grație în pași de dans”- curs de dans de societate: Culda Florin, Culda Andrei.
 „Să facem cunoștință cu alte popoare și limbi” – Popa Octavia;
„Cântecele verii” – Bora Aurelia
  02.07.12 – 06.07.12
„Arta  colajului”- Zsak Lucia, Zsak Greta - colaborator;
„În lumea basmelor”- Cozma Aurica;
 „Cântecele verii”-  Bejușca Elena, Vereș Mariana, Copăcean Dorina, Vidican Mihaela;
„Colajele verii”-  Lovas Marta, Bejușca Alina – colaborator;
„Arta în bucătăria sănătoasă”- Galfi Denisa, Stamatian Gilda;
Activități recreative – Demian Ioana, Paraschiv Simona
09.07.12 – 13.07.12
„Mâini îndemânatice” I.- atelier de lucrări artizanale – Luncan Ana, Lenath Mariana, Furtos Adela;
„Mâini îndemânatice” II.- atelier de lucrări artizanale –Tudor Ana, Marc Cornelia;
„Micii informaticieni”- atelier de informatică, clasele I-IV – Bîrlădeanu Gheorghina;
„Micii informaticieni”- atelier de informatică, clasele V-VIII – Velimirovici Cosmin;
„Informatica pentru toți” – atelier de informatică – Iacob Adina
„Limbă și cultură italiană”- Manolescu Alina, Roberto Riccio.
16.07.12 – 20.07.12
„Dansuri  populare”-  Negruț Constantin,  Negruț Mariana, Todoca Anca, Toia Viorica;
 „Mișcare și ritm” – atelier de gimnastică aerobică – Covaci Claudia, Bolog Doru;
„Arta colajului”- Caciora Lucia, Mărcuț Ana, Bodea Florica, Bistran Mihaela;
Activități recreative – Covaci Claudia, Bolog Doru
23.07.12 – 27.07.12
„Artă decorativă –I ”- avansați – Cârciumaru Stelieana, Pop Daniela, Dicu Violeta;
„Arta decorativă - II”- Goina Felicia, Șpan Claudia;
„Artă decorativă -  III” – Toader Monica;
Activități recreative: Gavriș Iulia, Totorean Irina;
„Limbă și cultură italiană”- Manolescu Alina, Roberto Riccio.
„Cântăm și ne jucăm în…limba engleză”- Porteleki Crina
director - prof. dr. Bîrlădeanu Gheorghina,
coordonator proiect - prof. Cârciumaru Stelieana
reporter - Monica Toader
La „Re-creația de vară” poate participa orice copil, aflat în această perioadă în Oradea, la bunici sau la prieteni, indiferet de școala la care învață sau localitatea de domiciliu! Cercurile sunt gratuite.(Monica TOADER)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 18:31:32 Ora de vară a Europei de Est