Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Panasonic a lansat în Oradea noua gamă de televizoare Smart Viera

Mezamir, partener Panasonic cu tradiție în Oradea

Panasonic a lansat în Oradea noua gamă de televizoare Smart Viera

Mezamir, partener Panasonic cu tradiție în Oradea, a prezentat joi, 28 iunie 2012, noua gamă de televizoare Smart VIERA și noi produse din clasa audio-video, electrocasnice și foto.

Toate noile echipamente pun accentul pe tehnologiile de ultimă generație Panasonic, care au ca obiectiv crearea unei experiențe superioare pentru utilizator în condiții de consum redus și accesibilitatea funcțiilor. Printre produsele prezentate, s-au aflat atât televizoare cu plasmă, cât și televizoare LED LCD.
Cu ecrane care au diagonale ce variază între 42 și 65 de inci, o linie 3D extinsă și o platformă VIERA Connect îmbunătățită, noua gamă de televizoare cu plasmă Smart VIERA revoluționează experiența vizionării.
Noua gamă VIERA oferă un nivel de negru foarte profund, recunoscut drept printre cele mai bune din industrie, un timp de răspuns foarte scurt, control intuitiv și ușurință în utilizare, precum și un design nou și stilat care încorporează conceptul „Glass and Metal”, conferind plasmelor un aspect elegant.
Noile modele de televizoare cu plasmă vin echipate cu panouri cu iluminare proprie și ultima tehnologie de obținere a unui nivel de negru foarte profund, Neo Plasma (VT/GT/ST) oferind Infinite Black Filter și o mai mare eficiență a panoului care generează cel mai bun balans între alb și negru în medii luminoase.
Modelele din gama 2012 sunt echipate cu Neo Plasma Black 2500 FFD (seriile VT si GT), precum si cu tehnologia de gradare a culorilor în 24.576 de pași, anterior disponibilă numai la monitoarele profesionale.
Majoritatea modelelor de televizoare cu plasmă VIERA din noua gamă includ un browser web, permițând utilizatorilor să viziteze website-urile lor preferate direct de pe ecranul televizorului și o cameră Skype opțională (TY-CC20W), care le va oferi oportunitatea să comunice cu familia și prietenii în același timp în care urmăresc programul favorit la televizor.
Noile panouri Plasma Display au o durată medie de funcționare de 100.000 de ore, iar la producția acestora nu s-a folosit mercur sau plumb. Eficiența energetică îmbunătățită a fost obținută printr-o serie de tehnologii noi, prin utilizarea unor combinații noi pe bază de fosfor și a unor componente electronice de asemenea noi.
Panasonic continuă totodată parteneriatul cu THX aducând pe piață 5 noi modele de Full HD 3D Plasma HDTV, certificate atât în modul 2D cât și 3D de către prestigioasa companie fondată de George Lucas.
Gama LED LCD
Noua gamă LED/LCD vine cu diagonale mai mari ale ecranelor, incluzând cele mai mari ecrane LED produse de companie, precum televizoarele LED cu diagonale de 47 și 55 de inci. Gama mai conține și 20 modele cu tehnologia LED încorporată, precum și tehnologia 3D pasivă lansată odată cu seria ET5.
Gama de televizoare din 2012 continuă să beneficieze de tehnologia  IPS LED Panel (In Plane Switching). Panoul IPS LED oferă un unghi larg de vizionare, scanare la 1920 linii pentru imaginile cu rezoluție mare, chiar și în timpul scenelor rapide, reducerea efectului de aură și redarea imaginilor cu contururi foarte clare.
VIERA Connect, platforma Panasonic, este integrată în cinci din  seriile nou lansate, oferind acces pe bază de tehnologie cloud la numeroase site-uri și aplicații.
Totodată, noile panouri LCD/LED reduc consumul de energie cu până la 25% față de modelele anterioare.
Camere foto și video digitale
În afara televizoarelor lansate, compania a mai prezentat în premieră camera foto GF5 și a alte modele cum ar fi DMC-TZ30, DMC-TZ25, DMC-FT4, DMC-FT20, DMC-FX80,  DMC_SZ1.
DMC-GF5 este o cameră cu stil, compactă, dar cu performanțe excelente, caracteristice unei camere de tip sistem. Pe lângă caracteristicile de bază ale unei camere DSLR incluzând un sistem de focalizare rapid și foarte precis, DMC-GF5 dispune și de o serie de funcții care permit obținerea de fotografii expresive mai ușor, potrivite mai ales pentru utilizatorii care trec de la camere digitale foarte compacte la un model mai avansat. Există totodată posibilitatea atașării unei game largi de obiective interschimbabile, camera fiind compatibilă cu standardul Micro Four Thirds.
Camerele video nu au fost uitate, vedetele evenimentului fiind seria X900 și modelul V700, capabile să surprindă imagini atât în 2D cât și în 3D.
Seria X900 livrează cea mai bună calitate a imaginii întâlnită vreodată la camerele video Panasonic datorită noului 3MOS System Pro care combină senzorul Advanced 3MOS cu noua tehnologie de schimbare a pixelilor, obiectivul Leica Dicomar echipat cu tehnologia Nano Surface Coating și procesorul de imagine Crystal Engine Pro II cu capacitate de procesare a unui volum foarte mare de date. Noul stabilizator optic de imagine HYBRID O.I.S. (Optical Image Stabilizer) ajută și el la diminuarea efectului de blur pe întregul interval de zoom. Astfel, teoretic, orice imagine înregistrată este clară, frumoasă, chiar dacă filmarea s-a realizat din mers sau la un nivel mare de zoom.
Cu ajutorul obiectivului opțional de conversie 3D modelele din cadrul seriei pot înregistra imagini tridimensionale FULL HD în format AVCHD 3D.
Electrocasnice
În paralel, Mazamir a prezentat și noua gamă de mașini de spălat și de aparate frigorifice, care se remarcă prin consumuri scăzute de energie și prin tehnologia utilizată. Tot la capitolul tehnologie de ultimă generație se remarcă și noile aparate de aer condiționat Panasonic, care utilizează sistemul revoluționar de purificarea aerului NANOE-G cu particule fine de nanotehnologie pentru a elimina și dezactiva până la 99% din microorganisme.
O premieră pentru Oradea și pentru Panasonic în România o reprezintă becurile economice Panasonic, care se remarcă printr-o durată de viață îndelungată, de până la 8-10 ani și printr-o luminozitate crescută în condițiile unui consum redus.
 Despre Mezamir
Mezamir este partener Panasonic din 2002, iar începând cu acest an are statutul de importator pentru toată gama de produse a producătorului japonez, de la echipamente audio-video la electronice și electrocasnice, produse foto, de telecomunicații și accesorii. De asemenea, Mezamir este primul partener care a dezvoltat un site exclusiv de vânzare a produselor Panasonic în România. www.magazinpanasonic.ro
Despre Panasonic
  Panasonic Corporation este unul dintre liderii mondiali în domeniul dezvoltării și producției de electronice în trei divizii de business: consumatori, componente și produse, precum și soluții de business. Compania are sediul în Osaka, Japonia, și a înregistrat vânzări nete de 7,85 de mii de miliarde de yeni pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2012. Acțiunile Panasonic sunt listate la bursele din Tokyo, Osaka, Nagoya și New York (NYSE:PC). Viziunea Panasonic este să devină Compania Inovatoare și Verde numărul 1 în industria de electronice până la împlinirea a 100 de ani de la înființarea corporației, în 2018. Pentru mai multe informații despre Panasonic, brandul companiei și angajamentul de sustenabilitate, vizitați pagina www.panasonic.ro.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 18:13:43 Ora de vară a Europei de Est