Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Smiles – 10 ani în România

Moment aniversar

Smiles – 10 ani în România

Asociația Smiles a împlinit 10 ani de activitate în România. Pe parcursul acestei săptămâni, Asociația a organizat mai multe evenimente pentru marcarea acestui moment aniversar, sub genericul „Săptămâna bunătății”.

Bătrânii, tinerii și copiii din Gepiu, aflați în programul asociației, comunitatea de romi din Cuieșd, comunitatea din Dernișoara, comunitatea de romi din Sălard, beneficiarii Casei de Urgență Smiles, copiii care frecventează Complexul Comunitar Tileagd (Șoala și Grădinița Smiles) și beneficiarii adăpostului temporar pentru persoane fără locuință din Oradea au avut parte de activități distractive și invitații la prânz cu ocazia aniversării. Joi (28 iunie 2012) a fost o zi specială, destinată persoanelor neincluse în programele obișnuite ale Asociației Smiles. Beneficiari ai Asociației Down Oradea, Fundației Hospice Emanuel și Asociației Deficienților Locomotori Bihor au avut parte de surprize din partea Asociației Smiles, în cadrul oferit de Oradea Shopping City.
Copiii cu Down au intrat primii în sărbătoare, iar exemplul lor a fost urmat de cei cu deficiențe locomotorii, indiferent de cărucior sau cârje, dar și de cei cu boli terminale. Clovnii le-au adus zâmbetul pe față, după ce s-au distrat de minune la unul dintre filmele cinematografului, am continuat cu scenetă, apoi bowling și billiard, iar la sfârșit am luat prânzul împreună. La sediul asociației a fost organizat de asemenea un prânz pentru bătrânii din Cihei.
820 de persoane asistate de Asociația Smiles și alte organizații neguvernamentale au beneficiat de momentul aniversar.
Asociația Smiles oferă sprijin lunar pentru mai mult de 1.400 de persoane, prin cele 18 proiecte pe care le derulează în județul Bihor.
Printre proiectele asociației se numără centre comunitare, o casă de bătrâni, un complex comunitar, sprijin pentru familii, sprijin pentru școlarizare, asistență pentru oamenii străzii, sprijin medical, precum și alte numeroase activități pe care le desfășurăm spre beneficiul celor defavorizați. (Sorin Balogh)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:33:35 Ora de vară a Europei de Est