Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

CG&GC Hitech Solutions, HP, Microsoft și Intel participă la „Re-creația de vară”

Viitorul începe la școală!

CG&GC Hitech Solutions, HP, Microsoft și Intel participă la „Re-creația de vară”

Oradea, iulie 2012 - A treia ediție a proiectului „Re-creația de vară” organizat în cadrul Școlii cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Oradea va cuprinde și cursuri de informatică și aplicații informatice destinate educației adresate elevilor și cadrelor didactice.

În acest an, însă, companiile CG&GC HiTech Solutions, HP România, Microsoft România și Intel România și-au unit forțele și sprijină acest proiect de vară, aducând la Oradea câteva dintre cele mai inovatoare soluții educaționale, precum HP MultiSeat, aplicația Britannica sau Microsoft Learning Suite.
În perioada 9-13 iulie, specialiștii CG&GC Hitech Solutions, HP, Microsoft și Intel le vor preda elevilor cursuri despre utilizarea echipamentelor, programelor și a aplicațiilor aduse pentru prima dată în Bihor, la Oradea, special pentru această școală de vară. În acest fel, elevii vor învăța să folosească programe și aplicații de care vor avea nevoie atât pentru a aprofunda cunoștințele de informatică, dar și pentru a ține pasul cu progresele tehnice și tehnologice. Cursurile se adresează atât elevilor din clasele primare, cât și celor din clasele V-VIII, fiind organizate în parteneriat cu profesorii Școlii „Avram Iancu”.
De ce copilul tău trebuie să participe la o școală de vară de informatică?
În cadrul acestor cursuri copiii învață să-și dezvolte creativitatea și spiritul de inițiativă, totodată informându-se cu privire la domeniul IT. Copilul tău poate afla de la specialiștii HP, Microsoft și Intel mai multe informații și explicații despre echipamentele tehnice, precum și soluțiile software foarte întâlnite în companii, instituții publice sau în alte diverse organizații.
Scopul acestui proiect este atragerea elevilor într-un program de activități diversificate și atractive pe timpul verii, pentru a-și petrece timpul liber în mod organizat, util și plăcut.
Avantajele școlii de vară pentru un cadru didactic
Specialiștii Microsoft vor prezenta în 10-11 iulie, de la ora 9, avantajele unora dintre cele mai populare programe și aplicații utilizate și în mediul educațional, precum SkyDrive, Microsoft®  Mathematics 4.0, Security Essentials, Microsoft® Academic Search, Math Worksheet Generator, Interactive Classroom sau Windows Live™ Movie Maker 2011.
În ceea ce privește aplicațiile dezvoltate de Intel, ai ocazia să afli luni, 9 iulie, începând cu ora 10.00, cum te poți folosi de cele mai mari resurse bibliografice de pe internet – aplicația Britannica. Pentru testarea cunoștințelor de limba engleză, aplicația British Council propune o metodă atrăgătoare și interactivă de predare uneia dintre limbile de circulație internațională.
Totodată, în premieră în Oradea, consultanții CG&GC HiTech Solutions vor amplasa o stație demo HP MultiSeat în cadrul Școlii cu clasele I-VIII „Avram Iancu”. Această soluție creată de HP pentru a veni în ajutorul școlilor unde nu există laboratoare tehnice performante. HP MultiSeat presupune conectarea a 10 sau 20 de utilizatori la o singură unitate centrală, fiecare utilizator având propriul desktop, folosind aplicații diferite.
„Suntem aici să prezentăm viitorul educației. Propunem evoluție prin tehnică și sperăm să demonstrăm că prin parteneriate extinse în educație facem pasul împreună spre mileniul 3. Esența acestui eveniment este că el creează o oportunitate uriașă pentru a pune în contact în mod constructiv mediul de business, corporatist și local, școala și societatea civilă din județul nostru. De ce? Pentru că viitorul începe la școală, iar copiii reprezintă viitorul nostru, precum și al județului nostru. Noi, CG&GC HiTech Solutions, HP, Microsoft și Intel, suntem convinși că evoluția o realizăm cu ajutorul tehnologiei și al evoluției tehnice în educație. Acest parteneriat are șansa de a conexa viitorul cu evoluția tehnică. Obiectul nostru de activitate este viitorul, iar acum vorbim de viitorul copiilor noștri. Educația trebuie susținută în mileniul 3 pentru a fi racordată la ceea ce se întâmplă în exterior”, a declarat Adina Nicoleta RADA, director general CG&GC Hitech Solutions SRL.
Mulțumim partenerilor media pentru promovarea acestui proiect: Kiss fm, Bihon.ro și capitalul.ro. 
așteptăm la Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Oradea (str. Gheorghe Pop de Băsești, nr. 3-5, tel. 0359/453.549, 0359/453.638, Fax 0359/453.549; e-mail: s08aiancuoradea@yahoo.com 
Citește mai mult: Viitorul începe la școală! CG&GC Hitech Solutions, HP, Microsoft și Intel participă la „Școala de vară” în Oradea! 
Pentru detalii despre acest eveniment vă rugăm să consultați această pagină:
http://www.comunicatedepresa.ro/cg-gc-hitech-solutions-s-r-l-/viitorul-ncepe-la-coal-cg-gc-hitech-solutions-hp-microsoft-i-intel-particip-la-coala-de-var-n-oradea/
http://blog.cg-hitech.ro/2012/07/viitorul-incepe-la-scoala-cggc-hitech-solutions/
http://www.facebook.com/cg.hitech (Adina Nicoleta RADA)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:27:50 Ora de vară a Europei de Est