Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Oradea ocupă locul al 3-lea

În competiția națională de dezvoltare urbană Orașul20.20, organizată de Siemens

Oradea ocupă locul al 3-lea

„Oradea, capitala verde, sufletul verde”, este filmul care a impresionat juriul!

București, 9 iulie 2012 - Competiția de dezvoltare urbană Orașul20.20, organizată de Siemens, a atras până la ora actuală 61 de înscrieri valide, reprezentând filme care prezintă cele mai importante zone din orașele românești și idei pentru dezvoltarea lor în viitor.
Desfășurat în perioada 1 – 31 mai 2012 pe platforma 220.ro, concursul Orașul20.20 i-a încurajat pe tineri să identifice sufletele orașelor lor, acele zone cu un rol social important, care au capacitatea de a stimula vitalitatea urbană. Viziunea proiectului este că dezvoltarea sustenabilă a orașelor este cheia prin care acestea își pot seduce locuitorii.
Juriul, format din Cristian Secoșan, CEO Siemens SRL,  Joachim Wiesner – CFO Siemens SRL,  Tiberiu Florescu – decanul Facultății de Urbanism București și Costas Ivanov – regizor film, a evaluat înscrierile după următoarele criterii: artistice (poveste, scenariu, interpretare),  cât de bine reflectă filmul tema competiției, prezentarea orașului, creativitatea soluției propuse, viziunea asupra dezvoltării urbane și implicare online (comentarii și like-uri obținute).
„Brașovul își recapătă aripile” este filmul care a reușit să câștige locul 1 în cadrul competiției Orașul20.20. Filmul prezintă povestea Turnului și Hangarului fostei fabrici de avioane IAR Brașov și viziunea de a transforma acest loc într-un Muzeu al Aviației, cu panouri solare integrate în acoperișul hangarului și un parc aviatic în jurul complexului muzeal.
Locul 2 a fost acordat clipului „București – superstarul eco al Europei”, o viziune integrată asupra modului în care tehnologiile și soluțiile verzi de dezvoltare urbană pot îmbunătăți calitatea vieții în capitală. Pe locul al 3-lea se află filmulețul „Oradea, capitala verde, sufletul verde”, ce prezintă importanța zonelor verzi pentru orădeni și pașii ce ar trebui urmați pentru păstrarea lor.
Filmul „Parcul RFN, un loc demn în Orașul 2020” a fost premiat cu mențiune și prezintă povestea celui mai modern parc din Baia Mare și modul în care acesta s-ar putea dezvolta sustenabil în viitor. „Lacustru”, cea de-a doua mențiune din concurs, propune exploatarea Spaiului Dâmboviței și dezvoltarea unui centru cultural pentru tineri, un loc liniștit departe de zgomotul și agitația orașului.
Orașul cel mai bine reprezentat în competiție a fost București, care a adunat 17 filme înscrise. Moara lui Assan, Centrul Vechi, Parcul Izvor, Gara de Nord sunt doar câteva dintre zonele din capitală unde tinerii ar vrea să vadă schimbări în viitor.
Cluj-Napoca este reprezentat de șase filme, care scot în evidență rolul unor zone precum: Hotelul Continental (fostul New York), parcul Cetățuia sau Strada Napoca numărul 1, fostul sediu al revistei culturale „Gândirea”. Cele patru filme din Constanța prezintă Cazinoul sau Piața Ovidiu ca suflete rămase în paragină ale orașului de la malul mării, în timp ce Iași scoate în evidență poveștile unor zone precum: Parcul Copou, Galeriile Ștefan cel Mare sau Piața Unirii.
Alte orașe înscrise în concurs sunt: Timișoara, Oradea, Baia Mare, Miercurea Ciuc, Dej, Tulcea, Brașov, Sibiu, Ploiești, Pitești, Botoșani, Turnu Severin, Galați, Beclean, Râmnicu Vâlcea și Piatra Neamț. Doi studenți români au înscris chiar povestea unor orașe din Polonia (Wroclaw) sau Franța (Limoges).
Proiectul Orasul20.20 a plecat de la problema migrației masive a tinerilor dintr-un oraș în altul. În condițiile în care aceștia sunt nemulțumiți de nivelul de trai oferit de orașele de provincie, migrează spre orașe mari, care le oferă mai multe oportunități de dezvoltare personală și de petrecere a timpului liber. De aceea, pe termen lung, dezvoltarea orașelor mari ar trebui să ia în calcul aceste valuri de migrație, în timp ce orașele mici trebuie să găsească soluții pentru a-și crește atractivitatea în ochii tinerilor. (Anda Copăceanu)
Urmăriți aici filmul despre Oradea: http://www.220.ro/concurs/Oradea-Capitala-Verde-Sufletul-Verde-Al-Orasului/cMBFXvgXGS/
Toate filmele premiate:
Locul I http://www.220.ro/concurs/Brasovul-Isi-Recapata-Aripile/HBLJFJgCT1/
Locul al 2-leahttp://www.220.ro/concurs/Bucuresti-Superstarul-Eco-Al-Europei/9VdwFO5J2A/
Mențiune 1 http://www.220.ro/concurs/Parcul-RFN-Un-Loc-Demn-In-Orasul-2020/XFcvHvwoiD/
Mențiune 2 http://www.220.ro/concurs/Bucuresti-20-20-Lacustru/1A6yOkVVYr/

Trimite email

duminică, 9 mai 2021