Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Grație și poezie

În zile toride

Grație și poezie

Moto: „Dragostea către copii ne dezbracă de patimi și sădește în sufletul nostru toate acele îndemnuri din care se întrupează averea sufletească a unui popor.”

M-am întrebat mereu din ce anume se iscă de fiecare dată frumusețea și farmecul unui copil, ce-l face atât de special, de miraculos. De fiecare dată descopăr lucruri noi, motive pentru care fiecare copil este unic!
Un copil ne poate învăța să ne mulțumim cu puțin, să nu stăm o clipă locului și să punem mereu întrebări...
Copilul ne învață să gândim, ne încălzește sufletul, ne face să iubim viața și să ne avântăm spre înălțimi mai curate și mai senine, departe de ură și răutate...
De la copil nu trebuie să pretindem dovezi de iubire, ci doar să-i lăsăm lui bucuria să ni le ofere, iar atunci când ni le dă, să le primim ca pe un dar...
Fiecare copil este asemeni unei plante însetate de căldură, mângâiere și dragoste. Și oricât de sălbatică ar fi această plantă, dacă dă peste un grădinar priceput, care știe să se aplece asupra ei cu dăruire, pasiune și pricepere, fără să se plângă de prea multă trudă, ocrotind-o cu căldura și frumusețea sufletului său, va rodi de bună seamă, aducându-ne bucurie și mulțumire.
Se topește blând cerul în arșița verii. Binemeritata vacanță oferă din plin copiilor clipe de plăcere și relaxare. Sunt însă și copii care s-au obișnuit să combine utilul cu plăcutul în activități care să le ofere învățare și relaxare în aceeași măsură...
La Avram Iancu, un grup de copii care urmează cursul de dans modern și dansuri de societate, ne-a oferit sâmbătă seara (7 iulie 2012) un spectacol în care au îmbinat gingășia mișcărilor cu poezia melodiilor. Împărțiți pe grupe de vârstă, începând cu copii de grădiniță și continuând cu cei de la „grupa mare”, sub ochiul vigilent și atenta îndrumare a profesoarei lor, dna Gabriela Drimbe, copiii s-au întrecut pe ei înșiși în pași de vals, disco sau muzică latino... Și n-a contat dacă uneori pașii au fost nesiguri și tremurători, nimeni nu s-a supărat dacă emoțiile și căldura au făcut să mai piardă uneori ritmul. A contat doar faptul că ne-au oferit clipe de frumos și senin...
Mulțumiri lor și celei care a crezut în ei, ajutându-i să iubească muzica și mișcarea; părinților ce i-au sprijinit material cu costume care au întregit frumusețea momentului... Ne-am convins încă o dată că nu avem certitudinea zilei de mâine, ci doar certitudinea clipei... Poate de aceea ar trebui să învățăm fiecare din noi să prețuim CLIPA și să ne bucurăm de ea ca de veșnicie...
Anna Cotro
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Grație și poezie.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:44:34 Ora de vară a Europei de Est