Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Operator introducere, validare și prelucrare de date

Curs de calificare gratuit destinat persoanelor cu scleroză multiplă și boli neurologice rare

Operator introducere, validare și prelucrare de date

Prin intermediul proiectului Centrul Național de Ocupare a Forței de Muncă pentru Persoanele cu Scleroză Multiplă și Boli neurologice Rare - Acces Abilitate, cu nr. POSDRU/70/6.2/S/21986 ai acum posibilitatea de a urma gratuit un curs de calificare prin intermediul căruia poți deprinde competențe de operare pe calculator prin introducerea, validarea și prelucrarea de date.

Cui se adresează acest curs?
Persoanelor cu scleroză multiplă și boli neurologice rare interesate, cu vârsta minimă de 16 ani și care au absolvit minimum 10 clase.
Cursul se va derula în Oradea începând cu luna iulie 2012 (imediat ce se va constitui grupa) și va dura circa 720 de ore cu posibilitatea de reducere a perioadei în cazul în care cursanții dețin cunoștințe minime de operare de date pe calculator.
Condiții de participare
Înscrierea la curs se face prin contactarea Societății de Scleroză Multiplă din România la următoarele numere de telefon: 0771/ 043. 079 (...138 ; ...091)
Prezentarea și predarea documentelor necesare participării la curs, după cum urmează:
1. Buletin/ Carte de identitate (original/copie)
2. Certificat de căsătorie (dacă este cazul, în copie)
3. Ultimul act de studiu (copie)
4. Adeverință din partea medicului specialist din care să reiasă că ești apt în a urma un curs de calificare (original)
5. Fișa de aptitudini de la medicul de medicină a muncii (original)
6. Copie certificat de naștere
Asumarea prezenței pe perioada de derulare a cursului.
Alte informații relevante: pe parcursul cursului, participantul va primi masa de prânz.
Cursurile sunt pregătite și susținute de către formatori acreditați de CNFPA.
După finalizarea cursului se obține un certificat de calificare profesională care este recunoscut și certificat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.
Lista cu boli rare
Distrofia musculară Duchenne/Becker, Dfistrofia facio-scapulo-umerală, Distrofia musculară Emery-Dreifuss, Distrofia miotonică Steiner, Boala Werdmigc-Hoffman, Amiotrofia spino-bulbară legată de X (sindrom Kenedy), Boala Charcot Mary-Tooth, Ataxii cerebeloase dominant autozomale, Ataxii Friedreich, Ataxia Telangiectazia, Paraplegia spastică ereditară sau parapareza spastică familială (sindromul Strumpell Lorain), Andrenoleucodistrofia legată de x, Boala Huntington, Boala Alzheimer, Scleroza laterală amiotrofică, Sindromul Tourette, Leucodistrofii, Forme genetice de epilepsie, Tetrapareze, Parapareze...
Badale Florin-Sebastian,
psiholog clinician, MA

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:27:39 Ora de vară a Europei de Est