Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Proiectele Primăriei Oradea pentru fluidizarea traficului în municipiu

Starea traficului în municipiul Oradea

Proiectele Primăriei Oradea pentru fluidizarea traficului în municipiu

Primarul Ilie Bolojan a prezentat în cadrul conferinței de presă de miercuri (11 iulie 2012), stadiul lucrărilor la șoseaua de centură, dar și demersul procedurilor necesare realizării celor două pasaje supraterane pe legătura Oradea – Deva, Oradea – Arad.

Primarul Ilie Bolojan a detaliat în deschiderea conferinței starea traficului în municipiu. Conform recensământului circulației, drumurile care intră și ies din Oradea sunt printre cele mai circulate din România. Așa este, de exemplu, porțiunea care leagă Oradea de Cluj-Napoca, dar și relația Oradea – Beiuș sau zona de ieșire către Satu Mare.
Toate proiectele municipalității trebuie să țină cont de aceste realități din teren. Încă, centura are câteva zone cu probleme, cum este legătura dintre șoseaua de centură – Oradea – Cluj. Tocmai de aceea este foarte importantă realizarea pasajului suprateran. Acesta va face legătura între zona CET și drumul către Oșorhei. Proiectul a fost preluat de CNADNR, iar în acest moment proiectul tehnic al acestui pasaj e complet realizat. 80% din terenul necesar construcției este al municipalității, mai rămâne o parte, care cel mai probabil va fi expropriată. Urmează ca săptămâna viitoare să se ia o măsură concretă, care să faciliteze construirea cât mai repede a acestui pasaj de aprox. 1,8 km”, a explicat primarul Ilie Bolojan.
Pentru ieșirea Oradea-Deva, Oradea-Arad, primăria a realizat deja cele două proiecte tehnice necesare realizării celor două pasaje supraterane. Momentan, aceste proiecte sunt analizate și revizuite. Primăria Oradea a emis o solicitare de finanțare către ADR Nord-Vest, urmând ca probabil săptămâna viitoare să primească un răspuns.
În urma discuțiilor purtate cu CNADNR, se va reabilita și partea de drum de la ieșirea din Oradea spre Nojorid.
În ceea ce privește lucrările de decopertare de la podul Densușianu, acestea stagnează momentan, deoarece se pare că mai sunt necesare lucrări suplimentare la reazeme. Momentan este în curs de finalizare o expertiză, iar săptămâna viitoare vom avea un punct de vedere.
„În ceea ce privește ruta Nojoridului-Apateului-Ciheiului, cele trei intersecții vor fi desființate, urmând să se execute un pasaj suprateran care să facă legătura între oraș și zona Grigorescu-Apateului. Primăria s-a angajat deja să aloce suma de 1,5 milioane euro pentru această zonă, de aprox. 5,2 km. Lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul lunii august”, a precizat primarul Ilie Bolojan.
Totodată, de săptămâna viitoare vor începe o serie de lucrări în oraș, respectiv reabilitarea străzii Abatorului (actuala Traian Blajovici), care leagă Calea Aradului de Real. De asemenea, se va reabilita rețeaua de apă, inclusiv pe strada O. Goga, după care Primăria Oradea va asfalta această stradă până la finele lunii august.
„Primăria Oradea va începe execuția unei străzi noi, paralelă cu Pârâul Peța, stradă care va fi cuprinsă între str. Universității, după fabrica de confecții și str. Abatorului. Urmează ca, la toamnă, această nouă stradă să fie asfaltată”, a încheiat primarul Ilie Bolojan. (Biroul de presă)

Trimite email

marţi, 11 mai 2021