Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Programul Festivalului „Toamna orădeană”, ediția 2012

Câștigătorii concursului de creație (și)

Programul Festivalului „Toamna orădeană”, ediția 2012

Miercuri, 1 august 2012, Flavius Bunoiu, directorul Casei de Cultură Oradea, a anunțat programul oficial al „Toamnei orădene” 2012 (festival urban al orașului Oradea).

„Dorința noastră a fost ca în acest an să lărgim audiența festivalului și să propunem orădenilor un program cât mai variat, organizat astfel pentru a satisface cât mai multe dorințe culturale. Sperăm că vom reuși să-i motivăm pe toți iubitorii de artă și cultură în așa fel încât să umplem sălile de spectacole”, a spus directorul.
În acest an, Casa de Cultură Oradea anunță și o premieră pentru această instituție: prima producție proprie de teatru, momente din trei texte cunoscute ale lui I. L. Caragiale. Spectacolul se va juca într-un spațiu neconvențional, și anume în tramvai, timp de trei zile consecutiv.
De asemenea, odată cu anunțarea programului, au fost desemnați și câștigătorii concursului de creație organizat de Casa de Cultură Oradea. „De la imaginație la creion”  a avut 14 participanți care și-au prezentat creațiile în fața juriului format din: Clarence Ceniza (Strateg – Agenția THEY, Amsterdam), Alex Beltechi (specialist în ilustrație, branding, typography), Cristian Scurtu (copywriter – Agenția GRAFFITI BBDO, BUCUREȘTI) și Alex Mălăescu (Art Direction – Agenția GRAFFITI BBDO, BUCUREȘTI). Aceștia au deliberat timp de câteva zile și au desemnat câștigătorii:
Locul 1 - Maria Lucian - 150 de euro și ALL ACCESS PASS pentru două persoane la toate spectacolele „Toamnei orădene” 2012.
Locul 2 - Anca Suiugan -
100 de euro și ALL ACCESS PASS pentru două persoane la toate spectacolele „Toamnei orădene” 2012.
Locul 3 - Mihai Ciprian Mocanu -
50 de euro și ALL ACCESS PASS pentru două persoane la toate spectacolele „Toamnei orădene” 2012.
Semifinaliști - Cristina Tîrnovean, Mădălina Caciora, Cecilia Maria Lazău, George Hurgoi, Ieronim Moruț, Florin Lazău -
ALL ACCESS PASS pentru două persoane la toate spectacolele „Toamnei orădene” 2012.
Programul festivalului
1 oct, Teatrul Regina Maria, Opera per sempre. Concert cu arii din opere celebre, cu participarea orchestrei Filarmonicii de Stat Oradea. Cu: dirijor Cristian Sandu, regizor Horia Balint, soliști: Olivia Latina (Italia), Raffaella Battistini (Italia), Daniela Vlădescu, Jose Conception (Spania), Alfredo Pascu, Ștefan Ignat.
2 oct, Casa de Cultură Oradea, Concert: Ada Milea, Bobo Burlăcianu. Ada Milea cântă și ne încântă, împreună cu Bogdan Burlăcianu (Fără Zahăr), cu umor și ironie. Bucăți special alese din albumele artistei și din cele mai reușite spectacole ale sale: Insula (Radu Naum), Nașul (după Gogol), Don Quijote (Miguel de Cervantes).
3 oct, Casa de Cultură Oradea, Obligo. Show de improvizație: Deviza lor este „Nu știm, improvizăm!” Spectacolul se bazează pe interactivitatea cu publicul prezent în sală; cu: Alexandru Mihalache, Alexandru Rizescu, Bogdan Untilă, Dan Murzea, Șerban Trîmbițașu, Teodor Ghiță.
4 oct, Casa de Cultură Oradea, Concert: Trei Parale. Componența:  Florin Iordan (fluiere, cobză) etnomuzicolog la Muzeul Þăranului Român, Daniel Pop (voce, fluiere, percuție, drâmbă), Beatrice Iordan (voce, cobză) și Dinu Petrescu (percuție).
5 oct, Filarmonică, Concert: Guilty Lemon, Blazzaj.
Guilty Lemon este o formație de Neo Soul care s-a format în ianuarie 2007 la Sibiu. În 2012, Guilty Lemon este premiată la Galele Jazz-ului Românesc cu premiul „Confirmarea anului 2011 în jazz-ul românesc” pentru activitatea concertistică din ultimii ani. Blazzaj e înființată în 1996 de Eddie Neumann și de Florin Barbu sub numele de FunkinLeFree. Componența actuală: Tavi Horvath – vocal, Horea Crișovan – Guitar,  Petrică Ionuțescu - trumpet/ keyboard, Uțu Pascu – bass, Vali Potra – drums.
 6 oct, Filarmonică, spectacol: Lumină lină, cu Grigore Leșe, Victor Rebengiuc. Premiera 2012. LUMINĂ LINĂ este spectacolul care, prin lirica poetului Ioan Alexandru, unește două mari voci ale scenei românești: Victor Rebengiuc și Grigore Leșe.
7 oct, Filarmonică, concert: Gheorghe Gheorghiu, Gabriel Dorobanțu.
8 oct, Casa de Cultură a Sindicatelor, Teatrul Național Tg -Mureș - Carmina Burana. O premieră din 2012 a T.N. Tg. Mureș pusă în scenă de Gigi Căciuleanu. Carmina Burana este o culegere de poezie medievală care a prins viață muzicală în libretul cu același nume al lui Carl Orff, în 1937.
9 oct, Casa de Cultură a Sindicatelor, Teatrul Metropolis București, Love Stories, de Radu F. ALEXANDRU, regia: Claudiu GOGA, cu Maia Morgenstern, Diana Cavaliotti, Micea Rusu și Alexandru Pavel. Premiul pentru „Cea mai bună piesă românească a anului 2010”- desemnat de juriul UNITER.
10 oct, Casa de Cultură a Sindicatelor, Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța – Don Quijote. Spectacolul în premieră 2012. „Don Quijote” de Ludwig Minkus.
11, 12, 13 oct. Casa de Cultură Oradea – Caragiale, spectacole în tramvai. Premiera 2012. La 30 ianuarie s-au împlinit 160 de ani de la nașterea lui I.L. Caragiale, unul dintre clasicii literaturii române. Tot în acest an, în luna iunie, s-au marcat 100 de ani de la moartea marelui dramaturg. Cele trei piese puse în „scenă –în tramvai” cuprind momentele cheie și momentele cele mai savuroase din cunoscutele piese „Bubico”, „D-l Goe” și „Vizită” vor fi special adaptate pentru a fi jucate într-un mod inedit, într-un astfel de spațiu neconvențional.
14 oct. Drama Club Botoșani – Teatru - Așteptăm... Premiera 2012. Regia: Nistor Mirela, Sîrbu Alexandru. Participări la festivaluri: I.D. Fest. Bacău, Ideo Ideis Alexandria. Premii câștigate: Cel mai bun spectacol, Cele mai bune lumini, Cea mai bună scenografie, Premiul special al juriului pentru interpretare (Redinciuc Andrei, Pascariu Codrin, Șoptelea Theodor).
11 oct. Parc 1 Decembrie, Concert live cu Partizan, Kumm, Les Elephants Bizarres, Polter Guys
12 oct. Parc 1 Decembrie, Concert live cu Vama, Direcția 5, Ana Maria Georgescu, Vivere
13 oct. Parc 1 Decembrie, Concert live cu O. Lipan-Þăndărică, Bosquito, Ternipe, Red Wine, Meda Music
14 oct, Parc 1 Decembrie, Concert live cu Ansamblul Național Transilvania, Mariana Deac, Maria Ciobanu, Oana Lianu, Fanfara Filadelfia,  Fanfara Tulca, Ansamblul Crișana, Ansamblul Bihorul.
Biletele se vor pune în vânzare la o dată care va fi comunicată ulterior. (F. B)

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 22:23:45 Ora de vară a Europei de Est